Spring til indhold

Ny køreplan sikrer fire tog i timen på Kystbanen

Endelig bedre togforhold for de borgere som pendler fra Vedbæk og Skodsborg.

Mange års indsats for bedre togforbindelser for pendlerne på Kystbanen har nu båret frugt. Fra 1. oktober 2023 indfører DSB en ny køreplan, der betyder, at både Vedbæk og Skodsborg Stationer får 15 minutters-drift.

- Jeg er virkelig glad for den nye køreplan, som betyder væsentligt bedre forhold for de mange borgere, som dagligt stiger på og af ved Vedbæk og Skodsborg station, siger borgmester Ann Sofie Orth (K). Samtidig er der også udsigt til, at vi kan opnå større stabilitet i den daglige drift, hvilket der også er behov for.

Den nye køreplan kommer efter mange års oplevelse af en forringet offentlig togtrafik, mange forsinkelser og markant utilfredshed fra bl.a. Pendlerklubben Kystbanen.

Mange flere passagerer tilbage i tog og busser

Transportminister Thomas Danielsen (V) har i øvrigt netop været forbi Vedbæk Station, hvor Rudersdals viceborgmester og formand for visionsudvalget for Vedbæk, Jens Kloppenborg (V), havde inviteret transportministeren til at se og høre om Nivåtogets halvtimesdrift.

- Vi har kæmpet for dette i mange år, siger en meget tilfreds formand for Klima- og Miljøudvalget, Court Møller (R). Velfungerende kollektiv togdrift er en meget vigtig brik i Rudersdal indsats for en grøn omstilling. Vi skal være klimaneutrale i 2040, og her er transportområdet en af de helt store syndere, når det gælder udledning af CO2. Vi skal have mange flere passagerer tilbage i tog og busser, så vi kan mindske trængslen på motorvejen og få en mindre CO2-belastning.

Venstres transportordfører Hans Andersen oplyser over for Frederiksborg Amts Avis, at der er tale om et- eller toårigt forsøg, som skal evalueres.