Ny digital løsning erstatter blanketter

Fra 1. januar 2018 er blanketter for virksomhedspraktikker og løntilskud digitaliseret. Det betyder, at det bliver nemmere for virksomheder at anmode om at få oprettet en løntilskudsstilling, et praktikforløb eller tilskud til et voksenlærlingeforløb.

Allerede nu gennemføres 85 % af alle virksomhedspraktik- og løntilskudsansøgninger digitalt på landsplan.

Det digitale system hedder Vitas og er en brugervenlig og dialogbaseret løsning, der sparer tid og ressourcer – både for virksomheder, jobcentret og anden aktør. 

VITAS gør det nemmere for virksomheder at udfylde ansøgninger, når de skal ansætte medarbejdere med løntilskud, virksomhedspraktik, nytteindsats, IGU eller som voksenlærling. Med Vitas slipper virksomhederne for at sende papirer frem og tilbage til jobcenteret. Det hele klares online og tager kortere tid. 

På Vitas hjemmeside - www.vitas.bm.dk - kan virksomhederne både finde information om opstart, se informationsvideo, læse vejledninger samt oprette en digital medarbejdersignatur. Det er også her, at virksomhederne opretter sine ansøgninger. 

Rudersdal Kommunes jobcenter v/Rudersdal Rekruttering servicerer virksomhederne i forbindelse med oprettelsen i Vitas, både ved opstarten af ansøgningen og undervejs, alt efter behov. 

Fakta

Vitas erstatter blanketterne AB 131, AB 135, AB 201, AB 221, AB 231, AB 241 og AB 501 og er obligatorisk fra 1. januar 2018. 
Det drejer sig om praktik- og løntilskudsansøgninger, voksenlærlinge samt IGU forløb. 
Løntilskud, praktik, voksenlærling og IGU