Nu kan du se de nye affaldsbeholdere

Ta' et smut på genbrugspladsen eller biblioteket i Holte eller Birkerød, hvor du kan se de nye affaldsbeholdere, der kommer til villaerne næste år

Beboere i lejligheder er allerede godt i gang med at sortere, her kom de nye affaldsbeholdere på plads i oktober, og næste år kommer turen så til villaer, parcelhuse og rækkehuse med egen beholder.

I mellemtiden kan du nu ved selvsyn se de nye beholdere til henholdsvis plast/papir og glas/metal. Disse står på de to biblioteker i Holte og Birkerød, og kører du en tur på genbrugspladsen i Birkerød eller Nærum, kan du her også se beholderen til pap samt en beholder til restaffald af den type, som de fleste typisk allerede har stående i dag.

På den måde kan du se den samlede opstilling, hvis du vælger også at ville sortere pap i hjemmet. På de to biblioteker kan du også snuppe et faktaark med hjem med info om den nye ordning.

 

Som nævnt er etageboliger allerede i fuld sving med sortere, og fra 2020 følger parcelhuse, villaer og de fleste rækkehuse. De får leveret beholdere fra foråret 2020 til efteråret 2020. Når du har fået de nye beholdere, skal du begynde at sortere dit affald.

I begyndelsen af oktober fik den første gruppe borgere besked om den nye ordning i deres e-Boks. Rudersdal Kommune fortsætter med at udsende infobreve, til alle har fået, og det vil sandsynligvis være medio 2020.

En skraldespand er en skraldespand...

En affaldsbeholder en en skraldespand og bliver aldrig en skønhedsåbenbaring, men vi har gjort vores bedste for at finde beholdere i en rimelig anonym farve uden store farvestrålende mærkater på fronten. Dermed håber vi, at I tager godt imod dem.

Farven harmonerer i øvrigt med den farve, der fremadrettet generelt skal præge bybilledet såsom lygtepæle, skraldespande på gader og veje, skilte med vejnavne m.v.

HUSK at beholderne ikke behøver stå fremme hele tiden ud mod vejen, hvis I synes, det blive for voldsomt eller grimt. De kan stå et hvilken som helst andet sted på jeres matrikel og skal så blot rulles frem før tømmedagen, som er:

  • Hver 3. uge for plast og papir
  • Hver 8. uge for glas og metal
  • Hver 4. uge for pap (hvis du selv aktivt har tilmeldt dig)
  • Restaffald (emballage der ikke kan bruges til genanvendelse samt madaffald) tømmes fortsat hver uge

Få mere at vide

Du kan få meget mere at vide om den nye ordning, og hvad den vil betyde for dig. Du kan få alt at vide om de nye beholdere, hvordan du skal sortere etc.

‌rudersdal.dk/sorter

Det er ikke frivilligt, om man vil sortere. Ønsker man ikke at få sine egne beholdere, skal man køre det sorterede affald på genbrugspladsen, og man medvirker i den solidariske ordning med samme betaling.

Sortering af madaffald er endnu ikke besluttet, men forventes tilføjet affaldsordningen inden for få år.