Spring til indhold

Nu er det nye Skovlyhuset indviet

Børn og voksne i Børnehuset Skovlyhuset har fået deres ønske opfyldt. De har nemlig fået et nyt børnehus med plads til fysisk leg både ude og inde. Fredag den 28. august var der indvielse.

Renoveringen og ombygningen af Børnehuset Skovlyhuset, der har været i gang siden starten af 2019, er nu afsluttet. Og til lyden af glade og forventningsfulde børn kunne formand for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V) fredag den 28. august byde velkommen til indvielsen med ordene:

”Vi satte spaden i jorden første gang i marts 2019. Her lidt over et år senere står det nye Skovlyhuset færdigt. Det har været en længe ventet udbygning og renovering, og som formand for Børne- og Skoleudvalget er jeg glad for at kunne stå her i dag”.

Byggeri understøtter Skovlyhuset som idrætsinstitution

Med det nye byggeri er Skovlyhuset blevet udvidet med en ny afdeling på 600 m2. Derudover er det eksisterende hus og legepladsen blevet totalrenoveret. Daniel E. Hansen fortalte i sin åbningstale, at det nye byggeri – og renoveringen af det eksisterende – tager udgangspunkt i, at Skovlyhuset er en idrætsinstitution. Udvalgsformanden forklarede:

”At Skovlyhuset er idrætscertificeret ses i indretningen. Huset har et helt fantastisk motorikrum, der er med til at styrke husets aktiviteter med idræt, leg og bevægelse, og som samtidig sikrer gode pædagogiske muligheder for leg og læring”.

Børnehavebørn gav medaljer og rundvisning

Også daglig leder Katrine Linding Binau udtrykte stor tilfredshed med det færdige resultat i sin tale. Hun bad en gruppe børnehavebørn om at løbe gennem den røde snor, hvorefter hun erklærede Skovlyhuset for åbent.

Efterfølgende uddelte børnene medaljer til byggeriets arkitekter, byggeleder m.fl. som tak for deres nye, flotte børnehus. Og den officielle åbning sluttede af på fornem vis med rundtur i huset i små grupper, hvor børnene agerede guider og stolt viste deres nye hus frem.  

Vedbæk Garden kom forbi

I bedste corona-stil var begivenheden delt op i to, og efter den officielle åbning kunne forældre også deltage i fejringen af det nye hus. Her kiggede også Vedbæk Garden forbi og spillede op til musik. Og daglig leder Katrine Linding Binau glædede sig over fejringen, den gode stemning og ikke mindst det nye hus:

”Både børn, forældre og personale har set frem til denne dag. Nu er vores hus officielt blevet indviet med flotte taler, festmusik og glade børn. Nu glæder vi os bare til at finde os til rette i vores nye fantastiske rammer”.

Fakta

  • Skovlyhuset er en integreret institution under Rudersdal Kommune og er certificeret idrætsinstitution under Danmarks Idrætsforbund.
  • Skovlyhuset er blevet udvidet med en nybygning på 600 m2 (400 m2 i grundplan). De eksisterende 450 m2 er blevet totalrenoveret. Det betyder, der sikres flere pladser til både vuggestue- og børnehavebørn i Holte området.
  • Med det nye hus har Skovlyhuset plads til 70 børnehavebørn og 44 vuggestuebørn.