Mere leg og bevægelse i undervisningen i Rudersdal

Skolebørnene i Rudersdal Kommune kan glæde sig til endnu mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet Leg på streg, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter.

Rudersdal Kommunes skolebørn fra 0. til 6. klasse kan nu se frem til en hverdag, hvor leg og bevægelse som en del af undervisningen bliver styrket yderligere. Kommunen tilbyder, som en af landets første, Leg på streg til alle kommunens skoler.
 
Leg på streg er et redskab, der hjælper lærere og pædagoger med at opfylde skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse. Gennem sjove aktiviteter kobler Leg på streg læring og bevægelse på farverige tal- og bogstavsbaner, som males i skolegården ved hjælp af plastskabeloner og spraymaling.

Læring og sundhed

-Vi er glade for at kunne tilbyde Leg på streg til alle vores skoler. Vi arbejder målrettet på at opfylde skolereformens krav om bevægelse, og med Leg på streg får skolerne et godt og gennemprøvet værktøj. Desuden ved vi også fra forskningen, at bevægelse styrker både indlæring, trivsel og sundhed, siger Martin Tinning, chef for Skole og Familie i Rudersdal Kommune.
 
Sammenhængen mellem bevægelse og sundhed er også grunden til, at Kræftens Bekæmpelse har udviklet Leg på streg. Fysisk aktivitet kan nemlig være med til at forebygge livsstilssygdomme som for eksempel kræft. Kræftens Bekæmpelses arbejde tager afsæt i forskningen, som viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner senere livet.

Tabelsalat

Med Leg på streg kan man se børn i skolegårdene, der hopper sig igennem regnestykker, henter bogstaver mens de hinker, eller leger tagfat samtidig med de staver sig igennem navneord. Børnene kan for eksempel træne den lille tabel i "Tabelsalat", øve staveord i "Diktator" og lære tyske verber i "Zahlen und farben", mens de bevæger sig og har det sjovt.
Leg på streg er udviklet til at indgå som en del af fagundervisningen og lever op til de fastsatte læringsmål. Konceptet er et supplement til den stillesiddende undervisning og giver mulighed for andre læringsformer og en mere varieret skoledag.
 
Leg på streg blev udviklet i 2013 til dansk og matematik i indskolingen, 0. til 3. klasse. Konceptet blev en stor succes landet over og er nu blevet videreudviklet til flere fag i indskolingen samt til dansk, matematik, engelsk, natur/teknologi og tysk på mellemtrinnet, 4. til 6. klasse. Leg på streg er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og støttet af Nordea-fonden.

Fakta om leg på streg

• kombinerer fysisk aktivitet og læring
• foregår på farverige baner i skolegården
• henvender sig skolebørn fra 0. til 6. klasse
• er udviklet til fagene dansk, matematik, engelsk, natur/teknologi og tysk
 
Læs mere her: Leg på streg​