Lokale tech-udviklere med global førertrøje

Hver gang verdens bedste golf- og baseball-spillere foretager et slag et sted i verden, måles fart, rotation og mange andre data med stor sikkerhed af udstyr, udviklet af den lokale vækstvirksomhed TrackMan.

Onsdag den 3. april besøgte Erhvervsudvalget tech-udvikleren, som sidder tungt på verdensmarkedet for dataopsamling og analyse indenfor de to sportsgrene.

Vedbæk-virksomheden, der blev grundlagt i 2003 af 3 teknikglade golfspillere, har global succes med deres 3D-måleudstyr, der også leverer data til de førende sports-kanaler på området, såsom Golf Channel og ESPN. 3 iværksættere er nu blevet til mere end 300 medarbejdere, primært ingeniører og teknikere. Ca. 150 af medarbejderne udvikler, producerer og sælger fra hovedsædet i Vedbæk.

Formanden for Erhvervsudvalget Randi Mondorf er begejstret:

- Vi er stolte af at have så stor og innovativ en vækstmotor som Trackman i Rudersdal Kommune. Det er et tydeligt bevis på, at vores kommune med sin gode adgang til højtuddannet arbejdskraft og en beliggenhed tæt på f.eks. DTU og København er særdeles attraktiv for selv de førende tech-virksomheder. Det lover godt for fremtidens Rudersdal, som udover TrackMan pt. huser 23 virksomheder, der er udnævnt til gazelle-virksomheder af Dagbladet Børsen.

Ved Erhvervsudvalgets besøg fortalte TrackMans CEO og medstifter, Klaus Eldrup-Jørgensen om, hvordan de fik idéen til deres virksomhed, som i december 2018 blev kåret til gazelle-virksomhed for 8. gang:

- ’Vi var passionerede golfspillere, men talte om, at det ville være sjovere og mere effektivt at slå golfbolde dagen lang, hvis man kunne få data på sine slag. Via inspiration fra militærets brug af radarer til tracking af missiler og projektiler, lavede vi kort sagt en boks, en TrackMan, som kombinerer video-tracking med radarteknologi. Boksen analyserer data såsom hastighed og rotation på bolden, samt en række data på køllens bevægelse og orientering i træføjeblikket - data - som straks efter kan hentes op på den enkelte spiller ellers træners mobiltelefon.

Trackman har flere gange fået købstilbud, men er ikke interesserede i at sælge. Virksomheden er deres passion, og de vil nu satse på at blive verdens førende inden for måling af boldbaserede sportspræstationer generelt. Pt. satser de blandt andet på fodbold og tennis.

Se portrætvideo af Trackman​