Legeplads i Nordvanggårdsparken får nyt liv

Tiltrængt renovering af slidt legeplads i løbet af efteråret

I den løbende indsats for at vedligeholde og forny de offentlige legepladser kommer turen nu til legepladsen i Nordvanggårdsparken i Bistrup, området omkring Nordvang Sø.

Her kommer en temalegeplads, der understøtter leg og læring for især de yngste børn.

Idéen om en temalegeplads er i høj grad resultatet af, at mange forældre har bidraget med ønsker til fornyelse af legepladsen på stedet. Der kom i alt ca. 130 besvarelser, som bl.a. handlede om at få en temalegeplads.

Arbejdet forventes at begynde medio oktober og være afsluttet i november.

"Landsbyen"er tema for legepladsen

- Jeg er glad for, at vi nu får opgraderet legepladsen i Nordvanggårdsparken til nutidens standard. Leg og kreativ udfoldelse betyder meget for børns udvikling, siger Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget. Jeg er sikker på, at legepladsen bliver til stor glæde for mange forældre og børn og naturligvis også daginstitutioner, der tager forbi Nordvanggårdsparken på udflugt.

Som tema er valgt ”Landsbyen”, der refererer til Bistrup som gammel landsby. Temaet kommer til udtryk i redskabernes huslignende opbygning og underbygges af små sjove legefunktioner såsom postkasse, talerør m.m., som er med til at give mange timers fantasileg.

Området omkring søen er et vigtigt grønt område for beboerne i Bistrup og for de mange børn, der går i institutioner, som ligger tæt på søen.

Det nuværende legeareal er indrammet af bøgepur, der også skal danne rammen for den nye legeplads.