Kys og kør - og se jer for

I uge 45 er der fokus på trafiksikkerheden ved Vedbæk Skole for at få forældrene til at vise hensyn og være mere opmærksomme.

Nu skal trafiksikkerheden være bedre på Vedbæk Skole. Hele uge 45 vil morgenfriske elever sammen med skolebestyrelse og ledelse minde de forældre, der kører deres børn i skole, om at sænke farten og passe på skolebørnene.

Og glemmer du, at 'kys og kør'-banen kun er til afsætning - så uddeler eleverne deres egne "p-bøder".

Travlhed skaber uopmærksomhed

Baggrunden for kampagnen er en farlig situation, hvor to elever var tæt på at blive kørt ned. Det har motiveret skolens ledelse til sammen med Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune, at få etableret fartbump og påmalet 'skolebørn på vej'-skilte på parkeringspladsen.

- Parkeringspladsen foran Vedbæk Skole bruges af pendlere, besøgende til folkebiblioteket, forældre og personale. Om morgenen, når vores elever skal i skole, er der derfor et enormt pres på parkeringspladsen, og med forældre og togpendlere, der alle forsøger at nå hver sit til tiden, oplever vi, at der bliver kørt for stærkt, og at der ikke altid bliver taget nok hensyn, forklarer afdelingsleder Signe Bille Melgaard.

Giver bøder til forældre

Udover bump og skilte foran Vedbæk Skole vil skolens elever sammen med ledelsen og skolebestyrelsen hele ugen dele flyers ud om trafiksikkerhed. Vedbæk Skole fik for et par år siden etableret en 'kys og kør'-bane, hvor forældre kan sætte børnene af, men der må ikke parkeres. Skolen oplever, at mange bruger banen til at parkere i længere tid. Det hindrer et ordentligt udsyn og gør det mere usikkert for de gående.

Derfor uddeler eleverne deres egne "parkeringsbøder" til de forældre, der ikke overholder reglerne.

- Det er fantastisk, at der nu er bump foran skolen, og at vi kan give "bøder" til de forældre, der ikke overholder reglerne på "kys og kør"-banen. Forhåbentlig fjerner det den farlige trafik og gør det mere sikkert at komme i skole, siger elevrådsformanden Agnete Søndergaard Petersen.

Skal også ændre adfærd

Formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller er glad for initiativet på Vedbæk Skole:

- Det er vigtigt, at de fysiske foranstaltninger, vi etablerer, ikke står alene. Et fartbump er ikke nok til at øge trafiksikkerheden, vi må også se på adfærden. Derfor er elevernes tiltag om at uddele "parkeringsbøder" et sjovt tiltag, der forhåbentlig vil få forældrene til at tænke over, hvor de parkerer. Vi er glade for, at Vedbæk Skole har taget initiativ til kampagnen, og at vi i fællesskab kan øge trafiksikkerheden ved skolen, siger Court Møller.