Spring til indhold

Hvordan har du det?

Det spørgsmål stiller Region Hovedstaden 2.450 borgere i Rudersdal kommune. Se i din digitale postkasse eller e-Boks, om du har modtaget en invitation til Danmarks største spørgeskemaundersøgelse af borgernes trivsel, sundhed og sygdom og deltag i konkurrencen om spændende præmier. P.S. Dit svar er vigtigt.

Rygning, smerter og ondt i livet. 300.000 tilfældigt udvalgte borgere over 16 år bliver fra i dag spurgt om, hvordan de har det. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme, og alle svar er derfor vigtige.

Tag en god kop kaffe og sæt dig godt til rette

Det tager lidt tid, men dit svar hjælper med at få et unikt indblik i sundhed og trivsel i Danmark. Undersøgelsen bliver brugt til at forbedre forebyggelsen og behandlingen af sygdomme.

Undersøgelsen er den største af sin art, og den vil give et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene, og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu.

Resultatet fra den sidste undersøgelse i 2017 viste, at det haltede med danskernes sundhed på flere områder. 

Undersøgelsen viste bl.a., at over halvdelen af voksne danskere var overvægtige, og at flere unge var blevet rygere og trivedes dårligt. Undersøgelsen viste samtidig, at der er en tydelig sammenhæng mellem sundhed og uddannelse, hvor mennesker med en høj uddannelse også viser sig at være mere sunde   – og omvendt.  Resultaterne af den store undersøgelse offentliggøres i marts 2022.. Svarene har tidligere ført til en stribe lokale tiltag, netop dér hvor behovet har været størst.

VIDSTE DU, AT… 11 % af borgerne i Rudersdal lider af søvnbesvær. Det, og meget andet giver undersøgelsen os svar på.

Du kan tjekke, om du er udtrukket til at være med i undersøgelsen, ved at se, om du har fået spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i din digitale postkasse. Når du udfylder spørgeskemaet, deltager du i lodtrækningen om en række forskellige præmier.