Erhvervsudvalget besøgte Grafisk Maskinfabrik

Grafisk Maskinfabrik A/S, som har kontor i Birkerød, udvikler og producerer anlæg til digitallabelprint. De beskæftiger mere end 100 medarbejdere og har datterselskaber i Chile, Italien og USA.

Danmark har en lang tradition for familieejede virksomheder, og Grafisk Maskinfabrik, også kendt som GM, er ingen undtagelse.

Virksomheden har i fire årtier udviklet og leveret innovative konverteringsløsninger til for- og efterbehandling i labelindustrien, altså etiketter, og er en global aktør på markedet. GM er bygget på værdier om dansk design og solidt håndværk og er desuden solidt forankret på vi-den om og indsigter fra den grafiske industri.

GM beskæftiger mere end 100 mennesker, og de leverer blandt andet forskellige maskiner og løsninger til selvklæbende etiketkonverterings- og efterbehandlingsindustrien. GM arbejder hele tiden mod målet om at gøre konvertering nemt. Derfor er deres designfilosofi ”smart og kompakt design”, og de forsøger hele tiden at være innovative og nyskabende og lave intelligent design.

Selvom det er en global virksomhed med kontorer rundt i verden, bliver alle GMs maskiner designet, udviklet, produceret og samlet i bygningen i Birkerød.

- Det er inspirerende at høre GMs historie om, hvordan de som lokal virksomhed har vokset sig til en stor, global aktør på markedet, hvordan de fortsat sikrer udvikling i samarbejde med forskningsinstitutioner - og samtidig holder fast i deres danske værdier og traditioner, siger Randi Mondorf, formand for Erhvervsudvalget.