Spring til indhold

”Danmark i Bevægelse” i din e-boks

Omkring 4000 Rudersdal-borgere modtager i denne uge et spørgeskema fra Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse, der skal give ny viden om danskernes motivation for at bevæge sig.

Uanset om du er til gåture eller sofahygge, løb eller ludo, så er dit svar vigtigt, når forskere på Syddansk Universitet sætter fokus på vores bevægelsesvaner i hele Danmark og dermed også i Rudersdal Kommune. 

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværet eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Der er dog også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Oplev det i Rude Skov eller på Geels Bakke en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike. 

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med landets kommuner undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får ca. 4000 voksne over 15 år nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’ i Rudersdal Kommune. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr skattefrit, hvis du svarer. 

Rudersdal Kommune vil modtage resultaterne fra borgernes besvarelser og dermed få viden om, hvordan der i Rudersdal Kommune f.eks. kan skabes bedre muligheder for borgerne, så de kan være mere fysisk aktive. Skal vi prioritere grønne områder højere, måske med toiletter og bænke? Hvordan kan idrætshallerne blive brugt af flere? Og er der andet, som vi kan gøre, for at flere kommer i gang?

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

Danmark i Bevægelse 

Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.

Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.

Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 

www.danmarkibevægelse.dk