Spring til indhold

Corona fik virksomhed til at omlægge produktionen over en weekend

Onsdag den 13. januar 2021 aflagde Erhvervsudvalget ingeniørvirksomheden Efsen UV & EB Technology et besøg. Da coronapandemien lukkede landet ned, fik det virksomheden til at omlægge deres produktion og på den måde holde hjulene i gang.

Efsen UV & EB Technology er en familieejet virksomhed, som fokuserer på industrielle strålingsteknologier med speciale i UV-løsninger. Virksomheden, som blev etableret i 1986, beskæftiger i dag 18 medarbejdere. Fra basen i Holte modtages der ordrer fra kunder i både Skandinavien, de baltiske lande, Europa og resten af verden.

Inden coronavirussen gjorde sit indtog, fokuserede virksomheden primært på industrielle UV-løsninger til at hærde maling, lak og grafiske tryk. Ved brug af UV-stråling kan maling, som ellers kan være op til seks timer om at tørre, hærdes på få sekunder.

Nedlukning lærer nøgen kvinde at spinde

Da coronapandemien kom til landet, fik familievirksomheden en henvendelse fra Novo Nordisk. Kunne Efsen levere en teknologi, der skulle bruges til at desinficere mellem de coronatests, som Novo Nordisk skulle lave for staten? Det kunne Efsen, for alt, hvad der skulle til for at føre ideen ud i livet, var teknologi, som virksomheden så at sige havde liggende i skuffen i forvejen. Det var derfor muligt at søsætte projektet over en weekend.

Siden har virksomheden arbejdet på nye håndholdte UV-enheder, der kan bidrage til bakterie- og virusreduktion på f.eks. kontorer, lægepraksisser og dagtilbud. De blev hurtigt meget populære, og salget af dem går godt. Det nyeste skud på stammen af opfindelser i virksomheden er et skab med UV-stråling, som eksempelvis kan hjælpe med at desinficere legetøj i daginstitutioner.

Formand for Erhvervsudvalget i Rudersdal Kommune, Randi Mondorf, siger:

- Det er enormt inspirerende, hvordan Holte-virksomheden har vendt en situation, som kunne have resulteret i tomme ordrebøger, til i stedet at producere nye opfindelser. Opfindelsen rammer ned i en efterspørgsel på en teknologi, der ikke har været behov for tidligere, men som nu kommer hele samfundet til gavn.

På grund af coronasituationen foregik besøget virtuelt, hvor direktør Thomas Efsen fortalte om virksomheden via en Teams-forbindelse.