Borgmester opfordrer til fælles indsats og dialog

Poltiet og PET gennemførte torsdag en større aktion mod Nordvanggård i Birkerød, som Rudersdal Kommune anvender til midlertidige flygtningeboliger.

Københavns Politi, Nordsjællands Politi og PET gennemførte torsdag en større aktion mod det tidligere nonnekloster Nordvanggård i Birkerød, som gennem de seneste knapt tre år har dannet rammen om en række syriske flygtningefamiliers daglige liv. 
 
Nordvanggård ligger i et trygt beboelsesområde, hvor der har været en god og naturlig kontakt mellem flygtningefamilierne, områdets øvrige beboere og mange af kommunens frivillige og frivilligeorganisationer.
 
Borgmester Jens Ive, Rudersdal Kommune, siger:

"Det er helt naturligt, at en så stor politiaktion umiddelbart skaber bekymring, og rejser en masse spørgsmål fra vores borgere i lokalområdet. 
 
Både politi og PET har gjort en målrettet og professionel indsats. Og samtidig respekteret den særlige situation, som de fleste af Nordvanggårds beboere – som er familier fra det krigshærgede Syrien – er i. Her tænker jeg ikke mindst på kvinder og børn, som ikke har haft politiets interesse. For alle uden direkte del i sagen har det været en voldsom oplevelse.
 
Rudersdal Kommune har fulgt politiets og PET’s indsats tæt, og står klar med kriserådgivning og anden form for hjælp til beboerne.
 
Vi har siden ibrugtagningen af Nordvanggård i foråret 2015 haft et forbilledligt samarbejde med borgere i området, frivillige og beboerne på Nordvanggård. 
 
Det er helt naturligt, at politiets aktion skaber utryghed, og rejser en række spørgsmål, som jeg ikke kender svarene på lige nu. Det er politiets og PET’s opgave.
 
Jeg vil her og nu opfordre til sammenhold og samtidig invitere naboer og beboer til et møde i den kommende uge, hvor vi kan få skabt rammerne for et fortsat trygt Birkerød og nærområde til Nordvanggård," slutter Jes Ive.