Borger donerer stort kunstværk til Rudersdal

Anders Enselmann fra Birkerød har doneret et udendørs kunstværk af Anders Nyborg til Rudersdal Kommune. Værket skal stå i det grønne område omkring Mantziusgården.

Kunstværket er en horisontal, abstrakt skulptur i sten og rustfrit stål, sænket ned i jordhøjde, der måler 3,8 m i længden og 1 m i bredden. Værket tåler, at man går på det, og samtidig er det modstandsdygtigt mod al slags vejr.

Med sin horisontale udformning adskiller værket af Anders Nyborg sig fra de øvrige udendørs skulpturer i Rudersdal Kommunes moderne kunstsamling. Værket bidrager derfor til en alsidighed og bredde i kunstsamlingen. Anders Nyborg (f. 1934) er en anerkendt kunstner, der har udsmykket talrige offentlige steder i både ind- og udland.

Anders Enselmann forklarer om sin donation:

"Jeg er desværre blevet afhængig af kørestol, og har derfor måtte erkende at kunstværket er ubelejligt hjemme på min bopæl. Jeg er vokset op med kunst – min far var kunstner – og jeg har derfor altid selv været meget kunstinteresseret. Jeg har valgt at forære værket til kommunen, da jeg nu ønsker at flere skal få glæde af værket ”.

Det er Kultur- og Fritidsudvalget der på kommunens vegne med glæde har taget imod den flotte kunstdonation i form af det store værk af Anders Nyborg.

Kunst og kreativitet ved Mantzius

Nyborgs kunstværk skal placeres i det grønne område omkring værkstederne ved Kulturcenter Mantziusgården. En placering, der bidrager til at understrege kreativiteten i kulturcenterets værksteder. Samtidig gør den nye kunst det grønne område mere attraktivt at opholde sig i.

Mads Riishede, kunstneriskleder på MantziusLive, siger om donationen:

”Jeg sætter stor pris på, at vi i Rudersdal har en kunstinteresseret og engageret borger, som ønsker at dele sin kunstglæde og -interesse med sine medborgere. Placeringen ved Mantziusgården vil bidrage positivt til stedet kreative profil.”

Der er også et ønske om at sætte borde og bænke op på plænen ved siden af værkstederne for at skabe et godt uderum og en helhed omkring Mantziusgården.

 

Værk af Anders Nyborg - kunstdonation fra Anders Enselmann

Værk af Anders Nyborg - kunstdonation fra Anders Enselmann - her set hjemme ved Anders Enselmanns bopæl.