Spring til indhold

Børnehuset Smørhullet skal renoveres og udbygges

Bedre indretning, mere plads og i det hele taget optimale fysiske rammer for børn og personale. Det bliver virkeligheden, når Børnehuset Smørhullet i Birkerød skal renoveres og udbygges.

Når børnene på Møllevangen 39 i Birkerød skal i vuggestue og børnehave bliver det fra 2022 i et moderniseret børnehus. Børne- og Skoleudvalget gav i onsdags grønt lys til en renovering og udbygning. Formand for Børne- og Skoleudvalget Daniel E. Hansen (V) udtaler:

Smørhullets nuværende rammer er langt fra optimale, og jeg ser derfor frem til, at vi får endnu et moderniseret børnehus i kommunen. Den om- og tilbygning, som vi har vedtaget, betyder, at vi nu får skabt rum og faciliteter, der kan understøtte det pædagogiske arbejde langt bedre, end det er tilfældet i dag.

Moderne børnehus med plads til flere børn

Bygningen, der rummer Børnehuset Smørhullet, er fra 1970. Den er i dårlig stand og udfordret i forhold til blandt andet rumfordeling og pladsforhold. Med en renovering af huset vil børn og medarbejdere få tidssvarende rammer, hvor vægten er lagt på etablering af læringsmiljøer og en bedre indretning. Daniel E. Hansen udtaler:  

Vi opdaterer Smørhullets indvendte rammer således, at der opnås bedre pædagogiske sammenhænge i huset, bedre rammer ift. arbejdsmiljø og mere inspirerende fysiske rammer for børnene. Vi åbner blandt andet køkkenet op til ét stort fællesrum, personalet får tidssvarende personalerum og alle opholdsrum får direkte udgang til legepladsen.

Udover renoveringen af det eksisterende hus, bliver der også etableret en mindre tilbygning. Udvalgsformanden tilføjer:

Der kommer flere helt små børn til kommunen, og der er særligt behov for ekstra pladser i den nordlige og centrale del af Birkerød, hvor Smørhullet ligger. Derfor har vi også valgt at etablere en mindre tilbygning med plads til yderligere 10 vuggestuebørn.

Fakta

  • Renovering og udbygning af Børnehuset Smørhullet blev godkendt på Børne- og Skoleudvalgets møde d. 11. november.
  • Byggeriet forventes at begynde i efteråret 2021 og færdiggjort i sommeren 2022.
  • Forvaltningen er lige nu i gang med at undersøge, hvor børn og personale skal genhuses, mens byggeriet står på.
  • Rubow Arkitekter A/S er rådgiver på projektet.