Børnehuse i område Hestkøb får el-ladcykler

Børn i område Hestkøb kan nu transporteres på ladcykler, når børnehusene skal på udflugt. De syv institutioner har nemlig alle modtaget to el-ladcykler.

Både børn og pædagoger var mødt op for at modtage deres helt nye el-ladcykler onsdag formiddag foran Administrationscentret i Birkerød. Modtagelsen blev fejret med børnesnacks og brikjuice, og det var en flok glade og spændte børn, der kunne cykle tilbage til deres børnehus iført farvede cykelhjelme.

 

Børnehuse i område Hestkøb

  • Bistrup Have
  • Abildgården
  • Birkemosen
  • Pilegården
  • Lyngborghave
  • Stenhøjgårdsvej
  • Smedebakken

Bussen erstattes af pedaler og hjelme

Med de nye el-ladcykler får børnehusene nu mulighed for at tage på udflugter og ture, der ikke blot ligger i gåafstand eller som kræver en bustur. Områdeleder Inge Fabricius glæder sig over, at børnehusene ikke længere skal være afhængige af bustider og køb af billetter:

- Jeg håber, at ladcyklerne kommer til at betyde, at det bliver nemmere for børnehusene at tage på længere udflugter, hvor de ikke skal være afhængige af, hvordan det offentlige kører, og om der er plads i bussen.

Hun fortæller videre, at Område Hestkøb har et fantastisk naturhus i skoven ved Bistrup Hegn, men det kan være en udfordring for flere huse at komme dertil. Det laver ladcyklerne forhåbentlig om på.

 

Ekstra energi

Ifølge Inge Fabricius er fordelen ved ladcyklerne også, at børnene ikke skal bruge energi på en lang gåtur, inden de når udflugtsmålet. Dette istemmer daglig leder i Børnehuset Lyngborghave Karen Nørr:

- En fordel ved ladcyklerne er, at børn og pædagoger kan fordybe sig i projekter i naturen, uden at være presset af bustider eller en lang gåtur. Og samtidig kan de komme hjem fra udflugten, og stadig være nysgerrige på, hvad resten af dagen bringer.

Et nærværende og hyggeligt samtalerum

Med ladcyklerne bliver børnene fri for at gå i én lang række med en pædagog foran og en bagved. Inge Fabricius forklarer, at der bliver skabt en nærværende og hyggeligt samtalerum, når de i stedet sidder overfor hinanden:

- Pædagogerne får mulighed for at være helt tæt på en gruppe børn på turen. Det lægger op til, at de kan have en fælles dialog om det, de oplever, undervejs.

Karen Nørr fortæller videre, at det også giver børnene en fællesskabsfølelse at sidde tæt på hinanden og være på vej til nye oplevelser. Og derudover har pædagogen mulighed for at have et særligt fokus på det enkelte barn.

Et miljøvenligt transportmiddel

Ladcyklerne er også en miljøvenlig løsning for børnehusene i område Hestkøb, der dermed sparer på CO2 udledningen. Og ifølge Inge Fabricius er de med til at tilskynde pædagogerne til at cykle fremfor at tage offentlig transport. På den måde oplever børnene også, at cyklen er et naturligt transportmiddel i deres hverdag.

Baggrund

Alle børnehuse har hver modtaget to el-ladcykler med dertilhørende cykelhjelme til børn og pædagoger. Der kan sidde 6 børn i hver ladcykel.