Bliv fascineret af historien om Gl. Holtegaard

KulturSlangen suppleres nu med Gl. Holtegaardturen - en tematur, som formidler historie og nyere kulturhistorie i det smukke område omkring Gl. Holtegaard.

Det nyeste skud på kommunens 'KulturSlange hedder 'Gl. Holtegaardturen' og er en spændende kulturhistorisk formidling af det smukke område omkring Gl. Holtegaard. Kultur- og Fritidsudvalget har nikket til en videreudvikling af 'Slangen', noget som udvalgsformanden er tilfreds med:

"Jeg er glad for, at vi kan understøtte brugen af natur, kultur og historieformidling med en brugervenlig videreudvikling af KulturSlangen. De korte temature har sit start- og slutpunkt samme sted og det gør det let og interessant for borgerne - og vores turister fra nær og fjern - at kombinere motion og historie i vores smukke natur og lokalområder," siger Daniel E. Hansen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

De Thurahs landsted

Tematuren, som er blevet til i et samarbejde med Gl. Holtegaard, har sit udgangspunkt ved Gl. Holtegaard og lanceres til november. Turen er ca. 3,7 km lang og byder ud over smuk natur på formidling af Gl. Holtegaards historie - dvs. historien om generalbygmester Lauritz de Thurah, som i 1756 byggede Gl. Holtegaard i den skikkelse, som vi kender i dag for at skabe sig et passende landsted uden for København. Turen formidler historien helt op til i dag, hvor Gl. Holtegaard er en moderne international kunsthal med skiftende udstillinger af ny og ældre kunst.

Maria Gadegaard, direktør på Gl. Holtegaard supplerer:

"På Gl. Holtegaard er vi meget begejstrede for at få mulighed for at fortælle om stedets arkitekturhistoriske betydning. Gl. Holtegaards rødder i barokken danner baggrund for stedets udstillingsprofil, hvor sammenstillingen af samtidskunst og ældre kunst aktualiserer og perspektiverer vores egen tid. Vi håber at, Gl. Holtegaardruten vil gøre folk endnu mere nysgerrige på Gl. Holtegaards fantastiske fortællinger."

Kom med på præsentationstur

Søndag den 13. november kl. 11 lanceres Gl. Holtegaardturen ved en præsentationstur. Turen, som er en vandretur på den ca. 3,7 km lange rute, er en guidet rundtur, hvor alle interesserede kan dukke op på gårdspladsen foran Gl. Holtegaard.

Turen tager ca. 2-2½ time og der vil være stop undervejs med formidling af forskellige historiske nedslagspunkter. Alle der har lyst til at deltage er velkomne til at møde op. Det er gratis og der vil blive budt på varm suppe efter turen.

Arrangementet annonceres på www.oplevrudersdal.dk.

Læs om KulturSlangen og de andre temaruter i RudersdalRutens Univers her:
‌Ruter og aktiviteter i naturen‌

 

Fakta om KulturSlangen:

  • KulturSlangen er en af flere temaruter i RudersdalRutens Univers - en 14,5 km lang rute, der strækker sig fra Næsseslottet og Furesøen i vest til Vedbæk Havn og Øresund i øst - eller omvendt. KulturSlangen blev skabt i 1996 som en natur- og kulturhistorisk rute i forbindelse med kulturbyåret.
  • I 2015 blev Vedbækturen - "Fra fiskerleje til mondænt villakvarter" lanceret som den første korte tematur - en rundtur i Vedbækområdet.
  • KulturSlangen "slanger" sig gennem skov, åbne landskaber, villakvarterer og byområder på stier og veje. Ruten kan derfor i sin helhed kun gennemføres til fods eller på cykel.
  • På sigt arbejder man på, at KulturSlangen føres videre fra Næsseslottet i Holte til Birkerød og omegn.
  • Se hvad du kan i hele RudersdalRutens Univers og find inspiration på Facebook - www.facebook.com/rudersdalrutensunivers.