Birkerød-virksomhed har 25 lærlinge

25 lærlinge, 2 praktikanter og 1 syrisk flygtning. Nordsjællands største teknik-virksomhed Poul Sejr Nielsen tager socialt ansvar i rekrutteringen

Stor faglig bredde

På Erhvervsudvalgets rundtur hos lokale virksomheder, var turen den 8. maj nået til teknik-virksomheden Poul Sejr Nielsen. Ved besøget indledte administrerende direktør, Michael Madsen, med at præsentere virksomheden, der blev etableret i 1956 som en traditionel VVS-virksomhed, der leverede service og installationer til nybyggeri. Det faglige speciale har siden bredt sig til alle typer opgaver inden for VVS, el-arbejde, ventilation, energi-optimering, vedvarende energi, tag og facade, som de 170 medarbejdere kører rundt og udfører i virksomhedens 70 servicebiler. 

Socialt ansvar bruges strategisk

Administrerende direktør Michael Madsen præsenterede også teknik-virksomhedens socialt ansvarlige profil, hvilket var kendt stof hos de besøgende, idet Rudersdal Kommunes Rekrutteringsafdeling allerede har et tæt samarbejde med teknik-virksomheden om ansættelse af praktikanter, der står uden for arbejdsmarkedet. For tiden har Poul Sejr Nielsen 2 medarbejdere ansat i praktik, ligesom virksomheden netop har fastansat en syrisk flygtning efter et succesfuldt forløb som praktikant. 

Derudover er 25 medarbejdere eller næsten hver syvende af Poul Sejr Nielsens 170 medarbejdere lærlinge-ansat. Administrerende direktør Michael Madsen forklarer: 

Vi sætter en ære i at bidrage til at vores unge mennesker får adgang til arbejdsmarkedet, samtidig med at vi ser det som en strategisk fordel at påtage os det sociale ansvar, der ligger i at sikre vores unge mennesker en uddannelse. Dels kan vi sikre, at de opnår det høje faglige niveau, der gør, at vi kan bruge dem bagefter, dels undgår vi det lønpres, som vil opstå i branchen, hvis der mangler tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft. 

Formanden for Erhvervsudvalget, Randi Mondorf, er begejstret:

Meget aktuelt tager vi i Erhvervsudvalget netop i dag hul på at diskutere prioriteringen af næste års beskæftigelsespolitik, herunder hvordan vi sikrer den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft til virksomhederne, når vi ser en faldende ledighed, der forventes at fortsætte i 2020. Det er inspirerende at opleve en lokal virksomhed, der dels bidrager til at få mennesker ud af arbejdsløshed, dels selv tager ansvar for at uddanne deres fremtidige arbejdskraft. Ikke mindst på et arbejdsmarked, hvor mange virksomheder skal trues med bøder for blot at tage imod de lærlinge, de har pligt til.

Voksenlærlinge med modenhed

Ud af Poul Sejr Nielsens 25 lærlinge, er 8 ansat som voksenlærlinge, hvilket betyder, at de var fyldt mindst 25 år på ansættelsestidspunktet. Poul Sejr Nielsen anbefaler alle virksomheder at rette blikket mere hen imod den lidt ældre lærlinge-gruppe. Virksomheden oplever gang på gang en helt anden modenhed og ansvarsfølelse hos de lidt ældre lærlinge, som af den ene eller anden grund ikke er fulgt med strømmen på vejen mod en uddannelse.