Spring til indhold

Birkerød-virksomhed er forgangsbillede efter kinesisk opkøb

De er store på markedet inden for produktion af optiske komponenter til telekommunikation. Kundeporteføljen tæller selskaber som Huawei, Nokia og Google, og så er de udnævnt som Børsen Gazelle. Der er naturligvis tale om Accelink Denmark. Erhvervsudvalget aflagde for nyligt Birkerød-virksomheden, som desuden er en del af Rudersdal Kommunes erhvervspaneler, et virtuelt besøg.

Accelink Denmark udvikler og producerer optiske komponenter på siliciumskiver til telekommunikation. Komponenterne fremstilles i renrum, som er et lokale, der er nærmest fuldstændigt frit for støv og partikler. De specialtilpassede, optiske komponenter i PLC-teknologi leveres til moderselskabet i Kina, Accelink Technologies, som er blandt verdens fem største leverandører af moduler og systemer til telekommunikation. Den højspecialiserede teknologi, som Birkerød-virksomheden producerer, hjælper med at fremme konkurrenceevnen af moderselskabets produkter.

Derudover samarbejder Accelink også tæt med moderselskabet i Kina om udvikling af nye produkter til kunder som Huawei, Nokia og Google.

Dybe rødder i den danske muld

Et samarbejde mellem NKT og DTU i 1992, som tilvejebragte nye teknologier, viste sig at være startskuddet til Accelink, som vi kender det i dag. Den udviklede teknologi kunne udnyttes kommercielt, og derfor dannede samarbejdspartnerne selskabet Ionas A/S i 1997. Tre år senere blev det nuværende produktionsanlæg etableret i Birkerød. I årene efter gennemgik selskabet forskellige ejerskifter, indtil kinesiske Accelink Technology overtog roret i 2013 og ændrede navnet til det, det er i dag.

Valgte at bibeholde produktionen i Danmark

Accelink Denmark har altid ligget på dansk jord, og det har virksomheden ikke i sinde at ændre på, ifølge virksomhedens CEO, Yueqiang Shen:

"Det har aldrig været på tale at flytte produktionen væk fra Birkerød. Vi producerer en meget kompliceret teknologi, som kræver en meget lang oplæringsproces. Derfor ville det slet ikke være en god forretning at opbygge en ny virksomhed i Kina og flytte produktionen dertil, for konkurrencen på markedet er benhård. Derfor har vi i stedet valgt at investere og udvikle virksomheden i Birkerød," forklarer Yueqiang Shen.

”Vi er glade for dialogen med Rudersdal Kommune i de nye erhvervspaneler og har en række ideer til, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer for erhvervsudvikling lokalt. Muligheden for at møde andre lokale virksomheder er også væsentlig for os,” supplerer Yueqiang Shen.

Formand for Erhvervsudvalget, Randi Mondorf, er glad for Accelinks beslutning:

”Accelink er en spændende virksomhed, som vi i Erhvervsudvalget ser som et forgangsbillede for andre opkøbte Rudersdal-virksomheder. Der er nok altid en frygt for, når et udenlandsk selskab opkøber et dansk, at produktionen bliver rykket, og arbejdspladser dermed går tabt. Derfor er det glædeligt, at Accelink 8 år efter overtagelsen stadig fastholder produktionen i Birkerød, og jeg er særligt meget glad for det engagement, som virksomheden viser i den lokale erhvervsudvikling ved deres deltagelse i erhvervspanelerne.” siger Randi Mondorf.