Birkerød Svømmehal skal renoveres til sommer

Birkerød Svømmehal har de sidste år haft problemer med løse fliser. Derfor skal svømmehallen lukkes i ti uger, så fliserne kan blive udskiftet i varmtvandsbassinet. Samtidig skal svømmehallen fornys med bl.a. nyt indgangsparti og betalingssystem.

En udarbejdet tilstandsrapport anbefaler at fliserne i varmtvands- og træningsbassinet bliver repareret. Samtidig anbefaler rådgivere en billigere og mere tidssvarende belysning i lofter ved det gamle bassin. Bedre lys vil give optimale forhold ved konkurrencer og stævner. Udskiftning af ruder til nye energibesparende i den gamle del af svømmehallen bliver også anbefalet i rapporten.

I første omgang vil Birkerød Svømmehal være lukket fra den 26. juni til og med den 4. september 2017. Fliserne i varmtvandsbassinet vil først blive repareret, da skaderne der er mest omfangsrige. Planerne for og omfanget af flisereparationen af træningsbassinet vil blive bestemt, når man har set nærmere på bassinets tilstand. Derfor kan det blive nødvendigt at reparere skaderne i træningsbassinet i sommeren 2018. I første omgang repareres kun overløbsrenderne på træningsbassinet, da dette er akut.

 Det er ikke længe siden at dele af fliserne i Birkerød Svømmehals træningsbassin sidst blev udskiftet. Desværre er det ikke er muligt at stille den tidligere entreprenør til ansvar.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Daniel E. Hansen (V) siger om behovet for udskiftning af fliserne:

"Det er en sag, jeg helst havde været foruden. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi må holde lukket, men samtidig glæder jeg mig meget over, at vi efter renoveringen kan præsentere en stærkt forbedret svømmehal."

En moderne svømmehal

Birkerød svømmehal vil efter renoveringen fremstå mere tidssvarende. I forbindelse med projektet med nyt klubhus til Sigma Swim bliver indgangspartiet og glaspartiet ved bagindgangen derfor også fornyet. Hovedindgangen bliver i fremtiden brugernes ind- og udgang med nyt glasparti og nyt selvbetjent betalingssystem.

Til glæde for brugerne vil man også etablere trådløst internet i svømmehallen. Dette er en stor fordel i dagligdagen, men også i forbindelse med svømmeklubbens træning og når der bliver afholdt konkurrencer, stævner m.m.

Kommunen har beregnet at sommerens renoveringsarbejde og forbedringer løber op i 4.288.000 kr. Sagen skal nu endeligt godkendes i Kommunalbestyrelsen.

Alternativer til muligheder for svømning

Udendørsbassinet ved Birkerød Svømmehal vil desværre være omfattet af lukningen, da det vil være nødvendigt at lukke for alt vand i forbindelse med renoveringsarbejdet. Beachvolleybanerne, som ligger umiddelbart ved siden af det udendørs poolområde, er dog åbne for brug hele sommeren.

Rudersdals borgere kan henover sommeren tage i Rundforbi Svømmehal, som vil holde åbent hele sommeren. Se åbningstider på www.idraet.rudersdal.dk.

Det er også muligt at bade og svømme en række steder i Rudersdal ved kysten og i kommunens badesøer.

 

Foto: Birkerød Svømmehal