Bevar dit træ

Kommunen modtager i denne tid mange henvendelser om havens træer. Træerne ser tørre og triste ud, og man kan derfor godt tro at havens træer er gået ud. Men det er ren overlevelse.

Det ligner et efterår på græsplænen. Mange af havens træer har allerede smidt blade og ser sølle ud. Men træerne har ikke misforstået kalenderen, der er en naturlig forklaring. Det har været en meget tør sommer, og træerne kan mærke at der ikke kommer så meget vand til bladene.

Da fordampningen fra bladene er uændret, klarer træerne problemet ved at smide mange af bladene. Og det kan de sagtens overleve.

- Vi får mange henvendelser for tiden om træerne. Flere ansøger om tilladelse til at fælde bevaringsværdige træer, fordi de ser syge eller døde ud. Vi lytter, men opfordrer gerne borgerne til at give træerne en chance og se tiden an til næste forår. Langt de fleste træer vil faktisk overleve og blive grønne igen. Vi skal helst ikke fælde træer, som kan overleve. Det vil gå ud over den grønne kommune, siger byplanchef Birgitte Kortegaard.

Kommunens gartnere har i tørkeperioden vandet nyplantede og unge træer, mens ældre træer har måtte klare tørken selv. Det har træerne gjort helt naturligt, og de bliver heldigvis grønne igen.