Spring til indhold

Beboere i plejecentre får tilbudt 3. stik

Rudersdal Kommune vil i den kommende tid tilbyde beboere på plejecentre og midlertidige pladser et 3. stik mod Covid-19. Det sker på baggrund af at Sundhedsstyrelsen har bedt region og kommuner om at planlægge revaccination af beboere på plejecentre.

Sundhedsstyrelsens baggrund for udmeldingen er, at beboerne på plejecentrene var nogle af de første, til at blive vaccinet i Danmark, og at niveauet af immunitet falder over tid. Samtidig kan særligt ældre have et svækket respons på vaccination. Endelig bliver der på landsplan registreret flere tilfælde af smitte på plejecentre.

 

Det er kun beboere på plejecentre, i friplejebolig og på de midlertidige pladser, aflastningspladser, rehabiliteringspladser og akutpladser, der nu bliver tilbudt den 3. vaccination. Regionens udkørende vaccinationsteams, varetager hele vaccinationsopgaven herunder observation og dokumentation, og vaccinationen i Rudersdal Kommune foregår indenfor de kommende to uger.  

Medarbejdere ansat på plejecentre, vaccinatører mv., er ikke omfattet af dette tidlige tilbud om revaccination med et 3. stik. Eventuel revaccination af disse grupper afventer Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige anbefalinger for revaccination og godkendelse til 3. dosis fra lægemiddelmyndighederne.

Du kan læse mere om den 3. vaccination af borgere på plejecentre og midlertidige pladser i det nedenstående link til Sundhedsstyrelsens pjece til borgere og pårørende:

Information til beboere på plejecentre om 3. stik med covid-19.pdf