Aktivitetsoase på vej til Vedbæks børn og unge

Vedbæks børn og unge kan snart se frem til en ny aktivitetsoase med rum til både undervisning og fysisk udfoldelse.

Faciliteterne til ophold og aktivitet i det offentlige rum i Vedbæk og omkring Vedbæk Skole trænger til et pift. Der arbejdes derfor på at få etableret et nyt aktivitetsområde ved udskolingsklasserne med kobling til Skatepark Gertrud ved Vedbæk Skole, tilbuddene i Ung i Rudersdal og det lokale foreningsliv. Skolebestyrelsen på Vedbæk Skole og Vedbæk skoles forældreforening (VESKFO) har udviklet en helhedsplan for udeområderne på skolen – en plan som nu får en håndsrækning af Rudersdal Kommune.

”Kongstanken er at understøtte det gode fællesskab for byens børn og unge ved at skabe et kombineret undervisnings- og byrum ved Vedbæk Skole, med multibane, aktivitetsområde med parkour- og balanceinstallationer, kroge og nicher til ophold og gruppearbejde, samt et naturfagligt uderum”, siger Lena Berger, der er skolebestyrelsesformand på Vedbæk Skole.

Lokalt engagement honoreres med kommunal støtte

Kommunalbestyrelsen godkendte på onsdagens møde Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning om at støtte projektet med 32.000 kr. Dette sker i forlængelse af, at Folkeoplysningsudvalget har besluttet at støtte projektet med 60.000 kr. - ”Der er et solidt, lokalt engagement på Vedbæk skole, som vi gerne vil støtte op om, og det er en oplagt – og længe ønsket - placering af en aktivitetsoase for børn og unge”, siger Kristine Thrane, Kultur- og fritidsudvalgets formand.

 

Bred opbakning til aktivitetsoasen

Vedbæk Skoles skolebestyrelsesformand Lena Berger er glad for opbakningen og supplerer:

”Det er helt særligt at så mange interessenter bakker op om projektet. Udover skolens elever og deres forældre, har vi mødt en enorm imødekommenhed fra kommunen og projektet bakkes op af de lokale foreninger, det lokale handelsliv og Vedbæk Beboer- og Grundejerforening.”

Det samlede projekt er på omkring 1.200.000 kr. VESKFO har samlet ca. 300.000 kr. sammen, derudover har Lokale- og Anlægsfonden valgt at støtte projektet med 180.000 kr. Der er således stadig et stykke vej til at realisere projektet.

Lena Berger siger:

”Rent økonomisk er der lidt vej igen. Derfor glæder vi os over, at aktivitetsoasen er kommet på den kommunale dagsorden, og vi ser frem til, at vi med kommunens opbakning kan få adgang til yderligere fondssøgning, så vi forhåbentlig snart kan realisere de unges drøm”.

Mere information

Se projektforslaget under Kultur- og Fritidsudvalgets seneste møde den 2. maj:
Dagsorden med vedtagelser