Hop til hovedindhold
Nyhed

Ændringer i afhentning af affald omkring jul / nytår

Henover jul og nytår kan der være ændringer i, hvornår du får hentet dit affald. Du kan således opleve, at dine affaldsbeholdere bliver tømt en til to dage senere end normalt.

Nogle husstande kan opleve først at få tømt beholderne til plast/papir, glas/metal og pap om lørdagen (gælder den 30. december og 6. januar).

Hvis du har mere affald, end der kan være i din affaldsbeholder, kan du bestille en ekstra tømning via selvbetjeningen Mit Affald, som du kan finde på

rudersdal.dk/affald

Genbrug dit gavepapir og bånd

Hvis gavepapir og bånd er for ødelagt til at blive brugt igen, skal det smides ud som restaffald. Udtjent gavepapir skal ikke i beholderen til papir.

Det skyldes, at det meste gavepapir enten er glittet, belagt med plast/metal eller i en meget dårlig papirkvalitet, hvor papirfibrene ikke kan genanvendes. Har du ikke plads til det i restaffaldsbeholderen, kan du aflevere det på genbrugspladsen som småt brændbart.

Skal du af med dit juletræ, efter julen er overstået, kan du aflevere det på genbrugspladsen som haveaffald.

Du kan ikke få afhentet dit juletræ gennem kommunens indsamlingsordninger - da juletræer ikke hentes med hverken restaffald eller storskrald.

Se åbningstider på kommunens to genbrugspladser, bemærk at genbrugspladsen i Nærum har lukket frem til og med 26. december.

Tag på genbrugspladsen

Tænd lyset for skraldemanden og julemanden

Skal du bortskaffe overskydende fedt fra julemaden, skal det i beholderen til madaffald - brug evt. en ekstra madaffaldspose. Hæld ikke fedtet i vasken, da det nemt klumper sig sammen i afløbet eller i kloakken.

Husk at rydde for sne og is, samt salte eller gruse - husk også at tænde lyset for skraldemanden (og julemanden).