Ældre går forgæves ved kørekortfornyelse

Nye regler fra 1. juli betyder, at personer over 75 år ikke længere som udgangspunkt skal aflevere lægeattest ved kørekortfornyelse. Men ikke alle er omfattet af de nye regler.

Hidtil har alle borgere over 75 år skulle forbi lægen for at få en lægeattest, når kørekortet skulle fornys. Til glæde for mange faldt denne regel bort den 1. juli i år.

”Vi ved, at mange ældre borgere har hørt om de nye regler. De kommer ned i Borgerservice og ønsker at forny kørekortet efter de nye regler. Vi må desværre bare skuffe en del af dem, for de overser, at nogle grupper fortsat skal aflevere lægeattest”, siger Jesper Lund Lassen, funktionsleder i Borgerservice.

De borgere, der fortsat skal aflevere lægeattest ved kørekortfornyelse, er de, der på nuværende tidspunkt har et kørekort, hvis gyldighedstid er individuelt fastsat af helbredsmæssige årsager.

Derudover skal borgere, der ved den seneste kørekortudstedelse havde deres lægeattest til behandling hos Politiet eller Styrelsen for Patientsikkerhed, være opmærksomme. De skal nemlig i nogen tilfælde igen medbringe lægeattest ved kørekortfornyelse.

”Vi beder disse borgere om at møde personligt op i Borgerservice, så vi kan se, om de skal medbringe lægeattest,” siger Jesper Lund Lassen.

Alle kørekort, der udstedes til gruppe 1, vil fremover som udgangspunkt have en gyldighed på 15 år.

Ved fornyelse af ”stort kørekort” (gruppe 2) er de hidtidige regler fortsat gældende, og der vil derfor fortsat skulle indleveres lægeattest ved fornyelse af kørekort.

Forny kørekort