0B og 0C på Trørødskolen vinder trafikkonkurrence

Eleverne har vundet en konkurrence i den landsdækkende skolekampagne ’Børn på vej’ og fik mandag overrakt præmie og diplom af formand for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller.

I Rudersdal Kommune er målet, at børn skal lære at færdes sikkert i trafikken. Derfor bakker kommunen hvert år op om Rådet for Sikker Trafiks skolekampagne med plakater ved skolerne og opgavehæfter til eleverne i 0. klasse.

- Det er vigtigt, at børnene i en tidlig alder lærer at begå sig i trafikken. Det er kampagnen ’Børn på vej’ netop med til, da eleverne skal løse en række opgaver om traiksikkerhed. Derfor har det også været en fornøjelse at være på besøg på Trørødskolen og overrække diplom og præmie til de to klasser, der har vundet konkurrencen, og høre lidt om, hvad de har lært, fortæller formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller.

Forældrene kommer også på banen

Opgavehæftet ’Min Trafikbog’ har eleverne skulle løse sammen med deres forældre, hvorefter det har givet anledning til en snak i klasserne om trafiksikkerhed. Og netop forældrene har en vigtig rolle, når børnene skal lære om trafiksikkerhed.

Rådet for Sikker Trafik giver blandt andet følgende råd til forældrene, når de skal træne trafiksikkerhed: Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal holde fokus på i trafikken, og at de skal lade mobiltelefonen blive i lommen.