Kystbanen lukket for trafik denne sommer

Fra om aftenen den 29. juni til og med den 12. august er Kystbanen lukket for trafik.

Fra fredag den 29. juni om aftenen til og med søndag den 12. august renoverer Banedanmark skinner og broer på Kystbanen. Det betyder, at det ikke er muligt at tage Kystbanen mellem Helsingør og Hellerup / Ryparken i denne periode.

Kystbanetoget er en primær transportvej for mange mennesker i Nordsjælland. I denne sommer skal alle, som dagligt benytter denne strækning, finde nye rejseveje – enten med togbus, Movias busser eller lokaltog. Du kan også tage cyklen eller køre sammen med andre.

Tjek rejseplanen.dk når du skal afsted, så er du altid opdateret på de nyeste ændringer:

rejseplanen.dk

Linjekort kystbane-lukning

Se stor version af linjekort

Tidsplan

 • Fredag aften den 29. juni til og med søndag den 12. august: Kystbanen lukkes for trafik mellem Hellerup og Helsingør, og der indsættes togbusser.
 • 14. august – 10. september: Kystbanen er lukket for trafik i tidsrummet mellem kl. 20:30 og kl. 04:30, da der udføres afsluttende arbejder.

Togbusser

Movia indsætter togbusser på strækningen.

Se stor version

Sådan finder du din togbus

Togbus i Vedbæk
Togbus i Skodsborg
Togbus i Nærum
Togbus i Holte
Cykler, barnevogne, kørestole og handicaphjælp
Zonekort

Særligt for pendlere

Tjek om du kan få zoneudvidelse til dit pendlerkort: Hvis du har et aktivt pendlerkort til mindst to zoner langs Kystbanen (zone 5, 13, 15, 60, 70, 80) kan du få udvidet pendlerkortet til også at gælde de zoner, du skal igennem på din alternative rute.

Du tilmelder dig zoneudvidelse ved at sende en sms med teksten kysten til 1919. Zoneudvidelse tilbydes til følgende pendlerkort, uanset om de er på pap, app, rejsekort mv.:

 • Pendlerkort DOT 2-8 zoner
 • Pendlerkort DOT 8+ zoner
 • DSB Pendlerkort (over Storebælt)
 • Ungdomskort
 • Erhvervskort
 • Skolekort
 • Flexcard
 • Pensionistkort (3 zoners)
 • Øresundskort

Ta' cyklen

Måske kan du cykle til et lokaltog eller en anden bus, end du plejer. Det kan være, du skal ud på en omvej, men det kan være det hurtigste for dig.

Muligheder med cyklen

Vi cykler stadig til arbejde
Tag cyklen til nærmeste bus, lokaltog eller s-tog
Her kan du se, hvor der er god plads til at holde ind og tage en eller flere med på turen
Kort over samkørselspladser

Kør sammen

Det kan skabe ekstra pres på vejene, hvis alle skifter over til bil, mens Kystbanen bliver renoveret. Derfor opfordrer vi til, at I kører sammen. Spørg naboen eller kollegaen om de vil køre med - eller om du kan køre med - eller stil dig i nærheden af de store veje eller markerede pladser med tomlen ude. For samkørsel er ikke kun en hurtig måde at komme fra A-B. Kører I flere sammen, i stedet for i hver jeres bil, skåner I miljøet, skaber tillid mellem nye mennesker - og hvem ved, måske får I en god historie med på vejen. 

Se informationsfolderen om samkørsel, når kystbanen er lukket

 

På vejdirektoratets hjemmeside kan du se den præcise placering over samkørselspladser, hvor der er god plads til at holde ind til siden.

Samkørselspladser Vejdirektoratet