Resultater fra kommunalvalget

Fintællingen er slut og du kan nu se, hvem der er valgt ind i kommunalbestyrelsen.

 

Alle resultater

Fordeling af udvalgsposter
Sådan ser den nye kommunalbestyrelse ud
Så mange stemmer fik de enkelte kandidater
Sådan stemte Rudersdal Kommune
Så mange pladser får partierne (mandatfordeling)
Valgforbund

 

Mere information

Fordeling af mandater

Antallet af personlige stemmer svarer ikke altid fuldstændigt til, hvem der er blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen. Det kommer også an på, hvor mange mandater partiet har fået, og hvordan kandidaterne er opstillet.

Antallet af mandater bestemmes af, hvor mange stemmer der er givet til partiet i alt, både som listestemmer (stemmer på partiet) og personlige stemmer, og om partiet evt. har indgået valgforbund med andre partier, hvor man "deles" om overskydende stemmer.

Kandidaterne kan være opstillet sideordnede eller på partiliste. På en partiliste får de, der står øverst på listen, de stemmer, der er givet til partiet, og har dermed større chance for at blive valgt. Hvis der er sideordnet opstilling, vælges kandidaterne i rækkefølge efter størrelsen af deres personlige stemmetal.

Konstituering: Sådan vælges borgmesteren

Kommunalbestyrelsen skal ifølge loven konstituere sig senest den 15. december 2017. Det betyder, at de vælger, hvem der skal være borgmester og 1. og 2. viceborgmester, hvem der skal være medlemmer af Økonomiudvalget og de stående udvalg. Samtidig udpeger de kommunalbestyrelsens repræsentanter i en lang række råd og nævn.

Den nye Rudersdal Kommunalbestyrelse holder konstituerende møde den 6. december. Politikerne kan godt aftale allerede på valgaftenen, hvem der skal være borgmester osv., men først efter det konstituerende møde ligger det helt fast.

Kommunalbestyrelsen er valgt for fire år, fra den 1. januar 2018 til og med den 31. december 2021.