Bofællesskabet Krogholmgård
Krogholmgårdsvej 1
2950 Vedbæk
krogholmgaard@rudersdal.dk
Tlf: 46 11 31 40
Leder: Anette Schubert
Bofællesskabet Krogholmgård
Krogholmgård er en gammel trelænget gård i Trørøds lokalmiljø. I 1997 blev Krogholmgård renoveret og tilbygget og åbnede som et bofællesskab for mennesker med en middelsvær/svær demenssygdom.
I 2004 fandt endnu en udvidelse sted, således at Krogholmgård nu har 31 boliger og 1 midlertidig bolig.
Krogholmgård har 4 boenheder med 8 lejligheder i hver. Hver bolig består af et rum med eget badeværelse og tekøkken. Boenhederne fungerer som en selvstændig enhed med fælles opholdsrum inkl. køkken samt vaskeri og danner rammen om lejernes hverdag og aktiviteter.
Du er altid velkommen til at besøge Krogholmgård før eller efter en eventuel visitation til bolig. Der kan træffes aftale om besøg ved henvendelse til en af lederne.
Corona: Se ændringer for plejecentreOBS. Hvis du som pårørende skal i kontakt med ledelsen vedr. besøgsrestriktionerne, så kontakt følgende:
For Hus 1 + 3
Kontakt daglig leder Mira Louise Friis
Telefon: 46 11 31 38
For Hus 2 + 4
Kontakt daglig leder Anette Bagger
Telefon: 46 11 49 48
Hvordan får jeg kontakt med Bofællesskab Krogholmgård
Hovednummer
Tlf. 46 11 31 40
Hvis du ringer til hovednummeret, kan vi stille dig videre til de enkelte huse
Direkte telefonnumre til husene
Hus 1: 46 11 31 45
Hus 2: 46 11 31 50
Hus 3: 46 11 31 55
Hus 4: 46 11 31 60
Ledelse
Centerchef Anette Schubert
Hvordan får jeg en bolig/plads på Krogholmgård?
Du kan blive godkendt til en plejebolig, hvis du har et plejebehov, som ikke længere kan tilgodeses forsvarligt og tilfredsstillende i hjemmet. Du kan også blive godkendt, hvis du bor i en anden kommune og gerne vil flytte til Rudersdal.
Læs mere om, hvilke kriterier du skal opfylde for at få bevilget en bolig, på Rudersdal Kommunes hjemmeside
Lejligheden/Boligen
Møbler i din lejlighed
Du flytter ind med dit eget indbo, lamper, gardiner og vaskbare dyner og puder. Når du indretter din lejlighed, skal du være opmærksom på, at medarbejderne skal kunne få plads til at hjælpe dig, så møblerne må ikke stå for tæt.
Hvis du har små, løse tæpper, skal der være skridsikkert underlag, så hverken du eller medarbejderne falder. Hvis vi skal bruge hjælpemidler i din pleje, kan det af arbejdsmæssige hensyn blive nødvendigt at fjerne gulvtæpper. I det tilfælde taler vi sammen om det.
Synes du, det er vanskeligt at indrette din bolig, kan du få hjælp af vores ergoterapeut.
Bank
Af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke udlevere din pinkode til medarbejderne. Derfor må din familie eller din økonomiske værge hjælpe dig med pengesager, der kræver pinkode-adgang.
Vi anbefaler brug af mobilepay til betaling af frisør, fodterapeut o.lign.
Lån af lokaler
Vil du holde en fest, eller have en sammenkomst, hvor din lejlighed ikke er stor nok, kan du låne fællessalen.
Telefon og TV
Der findes telefon- og tv-stik i alle boligerne. Radio og tv findes desuden i dagligstuerne.
Du skal selv bestille flytning af telefon hos teleselskabet. Du skal betale sædvanligt telefonabonnement.
Du skal også betale licens, hvis du ikke er dækket af en hjemmeboende ægtefælles licens.
Hvis du vil benytte internet, skal du selv købe ydelsen hos en udbyder.
Sengetider og andre regler
Da man på Krogholmgård bor i eget hjem, og er 'herre i eget hus', har vi selvfølgelig hverken faste sengetider eller andre regler, der begrænser den personlige frihed. Men vi har et par ting, vi vil gøre opmærksom på:
Brandfare
Af hensyn til brandfare vil vi bede om, at du ikke bruger levende lys i din lejlighed. For din og de andre beboeres sikkerhed beder vi om, at du ikke ryger i sengen. Vi ved, at det er meget svært for nogle at overholde, og i så fald må medarbejderne inddrages for særlige sikkerhedsforanstaltninger.
Husdyr
På Krogholmgård er dyr meget velkomne på besøg, hvis det er venlige og renlige dyr. Hvis du gerne vil flytte ind med et dyr, vil det være for krævende at anskaffe en hundehvalp, men din gamle hund eller kat må du gerne tage med dig, hvis den ikke vil kræve for meget opmærksomhed fra medarbejderne.
Servicepakke
Servicepakken er en skriftlig aftale, du indgår med Rudersdal kommune. Servicepakken omfatter:
- Alle måltider, kaffe/te, mælkeprodukter.
- Vask af personligt tøj (se afsnit tøj/vask).
- Vask/leje af linned og håndklæder (se afsnit tøj/vask).
- Rengøringsartikler og toiletpapir.
- Vinduespudsning 2 gange årligt..
Hvis du fx skal på ferie eller besøger familie/venner, kan du afbestille din middag m.m. i perioder. Du skal afbestille senest dagen før inden kl. 12 til medarbejderne i huset, og prisen vil blive reguleret via din månedsregning i løbet af de kommende 3 måneder.
Hvis du gerne, vil have en gæst til at deltage i et måltid, skal medarbejderne om muligt have besked dagen før. Ellers finder vi også ud af det. Prisen på måltider oplyses i huset. Ægtefæller, familie eller venner der kommer ofte kan tilbydes en særlig aftale.
Hvis du i øvrigt har familie og venner på besøg, foregår det på samme måde, som I er vant til i jeres familie. I sørger selv for jeres forplejning og oprydning, men har du ikke plads nok i din lejlighed, kan I låne fællessalen. Fællessalen kan reserveres hos ledelse eller kontaktperson.
TØJ/VASK
Den Servicepakke, du får tilbudt ved indflytning, giver tilbud om vask og leje af linned. Det betyder, at du får sengetøj, håndklæder m.m. fra vaskeriet og får dit personlige tøj vasket på Vaskeriet. Ønsker du ikke denne aftale, skal du eller din familie selv sørge for vask. Det kan være ganske omfattende, da mange beboere bruger meget sengetøj. Tal med ledelsen herom i forbindelse med indflytning.
På Krogholmgård har vi valgt at sende beboernes tøj på vaskeri. Vaskeriet leverer vasketøjsposer med dit navn og mærker dit tøj. Hver onsdag bliver det snavsede tøj afhentet og det nyvaskede tøj kommer pænt pakket retur fra vaskeriet. Det er en fordel, at du bruger tøj, der holder sig pænt ved 40° maskinvask.
Vi kan ikke påtage os at vaske uld eller andre skrøbelige stoffer. det må din familie gøre. Såfremt du ønsker særlige aftaler f.eks. rensning, er det muligt via vaskeriet. Dine kontaktpersoner eller ledelsen kan være behjælpelig.
RENGØRING
Du får gjort rent i henhold til Rudersdal Kommunes standard af et privat rengøringsfirma hver anden uge, dog vil badeværelset blive rengjort to gange ugentligt.
I dørkarmen til din lejlighed er der markeret, hvilken dag du vil få gjort rent.
Rengøringsartikler og toiletpapir betales via Servicepakken, som aftales i forbindelse med indflytning. Der bliver pudset vinduer af vores firma to gange om året. Det betales også over Servicepakken.
Økonomi
HUSLEJE
Der betales husleje hver måned. Rudersdal kommune og Bofællesskabet Krogholmgård har intet med huslejen at gøre, da ejendommen ejes af Søllerød Ældreboligselskab og administreres af Domea og det er således dem der opkræver lejen.
Lejen består af:
- Leje
- Varme à conto
- Vand à conto
- El.
Lejen er en balanceleje. Det vil sige, at lejen fastsættes ud fra budgettet, således at udgifterne svarer til omkostningerne og skal balancere med huslejeindtægterne.
BOLIGYDELSE
Du kan søge boligydelse via Udbetaling Danmark til boligen. Boligydelsen afhænger af indkomst, formue, boligudgift samt boligens størrelse. Der skal søges straks i forbindelse med indflytning, da ydelsen ikke gives med tilbagevirkende kraft.
Det er meget vigtigt at du forhører dig om dette - også hvis du tror at du ikke er berettiget. Rådgivning herom kan du få hos centerchefen.
Udbetaling Danmark, boligstøtte
VARMETILLÆG
Du kan søge om hjælp til varmeudgiften via Udbetaling Danmark. Varmetillæggets størrelse afhænger af indkomst og formue samt det årlige varmeforbrug.
FORSIKRING
Rudersdal Kommune har tegnet en forsikring for privat løsøre, privatansvar og simpelt tyveri for beboere på kommunens plejecentre. Forsikringen dækker privat løsøre med op til 50.000 kr. pr. beboer – hvis der er tale om simpelt tyveri dog kun op til 10.000 kr. pr. beboer og med 500 kr. i selvrisiko. Herudover skal beboeren selv tegne forsikring.
Administration
Bofællesskabet Krogholmgård administreres af
Domea
Oldenburg Alle 3
2630 Tåstrup
Telefon 76 64 65 80
E-mail: hoje-taastrup@domea.dk
Åbningstider
Mandag-onsdag kl. 9–12 og 13-14
Torsdag kl. 9-12 og 14-16
Fredag kl. 9-12.
Ejendomsmester
Lars Petersen
Telefon 30 43 10 67
Træffes bedst
Mandag-torsdag kl. 7-15
Fredag kl. 7-12
Ind- og udflytning
INDFLYTNING
Ved indflytning underskriver du en lejekontrakt. Heraf fremgår, på hvilke lejevilkår boligen er udlejet.
Før indflytning bliver din lejlighed synet af Boligkontoret sammen med dig, så vi er enige om, at alt er i orden, ligesom målerne aflæses.
Der kan udleveres op til tre nøgler pr. lejlighed. Der kan udleveres ekstranøgler mod betaling.
Nøglen til boligen kan udleveres, når
- boligen er klar
- lejekontrakten er underskrevet
- første måneds husleje er indbetalt.
Vær opmærksom på at overtagelse af lejligheden skal ske hurtigst muligt, og at indflytningsdatoen kan være op til to uger før lejemålets officielle overtagelsesdato.
UDFLYTNING
Ved udflytning skal lejligheden hurtigst muligt opsiges skriftligt til Domea.
Når lejligheden er tømt foretages et udflytningssyn, ligesom målerne aflæses.
Personlig pleje og omsorg
Kontaktpersoner
Du har 2 eller 3 kontaktpersoner blandt medarbejderne, som har det nære samarbejde med dig. Kontaktpersonerne vil have stort kendskab til din baggrund, plejebehov og ønsker.
Personlig pleje
Mange mennesker er bekymrede for standarden for hjælp til personlig pleje. Imidlertid søger vi så vidt muligt at opfylde dine individuelle behov.
FRISØR
Ud over byens frisører er der mulighed for at benytte en mobil frisør, der kommer i din lejlighed. Betaling skal ske kontant ved hvert besøg, eller din familie kan hjælpe dig f.eks. via mobilepay.
FODPLEJE
Du kan enten benytte din egen fodplejer eller den, der kommer på Krogholmgård. Betaling skal ske kontant for hver behandling,eller din familie kan hjælpe dig f.eks. via mobilepay.
OMSORGSTANDPLEJEN
Hvis du er ude af stand til at benytte din sædvanlige tandlæge, har du mulighed for at tilmelde dig omsorgstandplejen. Prisen fastsættes af Rudersdal Kommune.
MEDICIN
På Krogholmgård benytter vi primært dosispakket medicin, dvs. medicin, der er pakket fra apoteket. Dette minimerer fejl og gør spild af medicin mindre.
Vi hjælper dig gerne med at bestille medicin, som du betaler via PBS. Hvis du har medicinkort / helbredskort gælder det stadig, efter du er flyttet på Krogholmgård.
Hjælpemidler
Vores ergo- og fysioterapeut vurderer dit behov for hjælpemidler, ligesom de står for udlevering og reparation.
Hvis du allerede har hjælpemidler som fx kørestol og rollator, skal du tage det med på Krogholmgård.
Hvis du har badebænk, toilet forhøjere el.lign., skal disse afleveres tilbage til kommunen.
Kørestole er personlige hjælpemidler, hvorfor der kan forekomme egenbetaling på reparationer. Fx skal du selv betale den første årlige udskiftning af dæk og slanger.
KØRSEL
Kørsel til egen læge og til speciallæge er gratis. Du skal bede lægen om at stemple din taxaregning, og derefter sende den til Borgerservice.
Kørsel til tandlæge, familiebesøg og lignende skal du selv betale. Har du ikke HT-abonnement, har du mulighed for at søge dette via Borgerservice, telefon 46 11 00 00.
Mad- og måltidspolitik
Vision
Mad- og måltidspolitikken på Krogholmgård skal medvirke til, at den enkelte beboer får en god oplevelse og velsmagende mad, og samtidig sikre, at de ernæringsmæssige behov hos den enkelte beboer bliver opfyldt.
Mål
- At sikre den enkelte beboer størst mulig livskvalitet, velbefindende og funktionsniveau.
- At sikre fokus på det rette ernæringstilbud til den enkelte beboer.
- At skabe en fælles ramme for tilbud af mad i boenhederne.
Råvarer
På Krogholmgård modtager vi forplejning fra et af Kommunes gode køkkener til frokost og aften. Maden tilberedes af friske og til dels økologiske varer.
Morgenmad og mellemmåltider sørger vi selv for – også med fokus på mest mulig økologi.
Tilberedning
Tilberedning af morgenmad, frokost og mellemmåltider sker tæt på beboerne og eventuelt med beboernes hjælp i det omfang, de har lyst til og mulighed for det.
Menuens tilberedning vil tage udgangspunkt i, at de fleste beboere er småtspisende, og der vil blive lavet mad efter ”principper for småtspisende”.
Principper for småtspisende:
- Brug fede levnedsmidler til maden, da beboerne har behov for meget fedt.
- Sovse skal være opbagte med tilsat fløde.
- Kun små mængder kartofler, grønt og frugt.
- Servér mange små måltider.
- Begræns indtag af saftevand og server i stedet energirige drikkevarer.
Næringstætheden kan reduceres til beboere med behov herfor ved at begrænse mængden af de fedtrige elementer og i stedet give ekstra af de fedtfattige elementer.
Måltider
Morgenmaden består af surmælksprodukter, morgenmadsprodukter, havregrød, øllebrød, brød, ost, marmelade og frugt efter beboernes ønske. Søndag kan der efter ønske serveres krydderboller, tebirkes eller wienerbrød. Ved specielle lejligheder kan der serveres røræg og bacon.
Mellemmåltid formiddag
Der tilbydes drikke og eventuelt frugt. Til småtspisende tilbydes et ernæringsrigt mellemmåltid i form af koldskål, energidrik, chokolade, is eller varm kakao med flødeskum.
Frokost
Der serveres lune retter, brød og pålæg ud fra beboernes ønsker.
Maden skal anrettes og pyntes, så den fremstår appetitvækkende og lækker, og danne grundlag for et hyggeligt måltid.
Eftermiddag
Der serveres brød eller kage og eventuelt frugt.
Aften
Aftensmåltidet leveres fra Hegnsgårdens køkken, og opvarmes i gryder og ovn, så den fremstår som frisklavet, og duften breder sig i huset. Der serveres hovedret og enten forret eller dessert.
Sen aften
Der serveres kage, småkage eller ostemad.
Der tilbydes i løbet af dagen juice, saft, kaffe, the og mælkevarer efter behov. Øl (alkoholfri), sodavand og vin kan købes.
Måltiderne
Måltiderne er for mange mennesker nogle af dagens højdepunkter. Vi lægger vægt på, at de foregår i en god atmosfære. Ved måltidet tager vi hensyn til den enkelte beboers behov. Medarbejdere deltager i måltiderne og tilbyder hjælp i nødvendigt omfang. De sørger for at skabe en samtale ved bordet og inddrage alle i samtalen. Dette skal sikre, at alle føler sig velkomne og styrke appetitten. Der er fokus på beboerne og deres appetit, så der hurtigt kan reageres, hvis der sker en ændring. Unødige forstyrrelser begrænses mest muligt. Vi skal give os god tid til det hyggelige måltid, som nemt kan komme til at vare en time.
Hvert måltid skal indbyde til hygge. Bordet skal dækkes pænt, eventuelt med blomster og gerne med beboernes hjælp. I weekenden og ved festlige lejligheder kan der bruges kulørte servietter og duge. Maden serveres på fade for at sikre individuelle behov og for at skabe en hjemlig atmosfære.
Fødselsdage
Når en beboer har fødselsdag, har fødselaren mulighed for at bestemme dagens menu, og der vil blive serveret friskbagt kringle, boller eller lagkage til husets beboere efter ønske.
Individuelle ernæringsmæssige hensyn
Beboernes behov for ernæring og diæter er i centrum og aftales med kontaktperson og kostfaglig konsulent. Visse diæter skal dog være lægeordinerede.
Der vil være opmærksomhed på tand- og synkestatus, der kan betyde, at der skal serveres mad med ændret konsistens.
Beboerens BMI vil blive beregnet ved indflytning og efter behov. Ved lavt BMI under 24 vil der blive iværksat ekstra opmærksomhed på beboerens ernæring. Der vil være opmærksomhed på utilsigtet vægttab. Der skal altid dokumenteres ved øget opmærksomhed på faldende/stigende vægt hos den enkelte beboer. Beboer og evt. familie skal orienteres og inddrages i konsekvenserne af faldende/stigende ernæringsstatus. Hvis denne ikke ønsker en særlig ernæringsindsats, skal det dokumenteres. Kostfaglig konsulent skal altid konsulteres ved afklaring.
Kultur- og fritidstilbud
For alle mennesker er det vigtigt at være aktiv deltagende i vores eget liv. På Krogholmgård er kernen det dagligliv, der udfolder sig i husene, hvor beboerne inddrages i huslige gøremål, pasning af have og deltagelse i det sociale fællesskab. Men derudover er der ofte tilbud om fysisk træning, musik og sang, gåture eller udflugter.
Fysisk træning
I fællessalen tilbyder vores terapeuter hver dag træning, enten individuelt eller på hold. Det kan være stolegymnastik, musik og bevægelse, motionscykler, styrketræning, balancetræning mm. Om sommeren træner vi meget udenfor.
Social samvær
Hver dag er der hyggestunder enten i det hus, man bor i, eller i fællessalen. Vi kan lide at høre musik og synge. Derudover er der mulighed for at deltage i madlavning og andre daglige gøremål.
Bustur og ture på dobbeltcyklen
Hvert hus har en dag om ugen, hvor man disponerer over Krogholmgårds bus, og der arrangeres ture "ud i det blå" eller til ønskede udflugtsmål. Ligeså køres der ture på dobbeltcyklen, der har hjælpemotor, og derfor nemt når rundt i den smukke natur, der omgiver Krogholmgård.
Weekends
I weekenden er der ikke så mange medarbejdere på arbejde. Det er derfor også et godt tidspunkt for familiebesøg. Ellers byder weekenden på almindelig hjemlig hygge, en tur i haven, hvis vejret er til det, eller en god film i fjernsynet.
Gudstjeneste
En gang om måneden afholdes gudstjeneste på Krogholmgård. Hvis beborene ønsker at komme i kirke om søndagen er medarbejdere behjælpelige med at bestille kirkebil og ledsage beboeren, når det tidsmæssigt er muligt.
Samarbejde med familie og venner
Indflytningssamtale
For at man kan lære hinanden at kende så hurtigt som muligt og afklare gensidige forventninger, vil afdelingslederen og beboerens kontaktpersoner invitere beboeren og dennes familie til en samtale inden for de første uger efter indflytningen.
Familiekontaktperson
Det er en god idé, hvis der er én i beboerens familie, der vil stå for den primære kontakt til Krogholmgård, og være den, der informerer resten af beboerens familie, i overensstemmelse med beboerens ønske for samarbejdet.
Det er også vigtigt for medarbejderne at vide, hvem der hjælper beboeren med indkøb, evt. administration af penge m.m.
Medarbejder - kontaktperson
Der er knyttet en afdelingsleder og et personaleteam til hver afdeling.
Hver beboer vil have 2-3 medarbejdere som kontaktpersoner. Kontaktpersonsteamet vil i højere grad end andre medarbejdere kende de særlige forhold, der gør sig gældende for den enkelte beboer. Der vil også være kontaktpersonsteamet, der står for planlægning og udførelse af beboerens pleje i samråd med afdelingslederen.
Besøg
Familie og venner er altid velkommen på Krogholmgård, når det passer beboeren. Naturligvis er de også velkommen til at deltage i dagens aktiviteter/arrangementer. Vi tænker, at det er naturligt, at beboeren og deres familie deltager i borddækning, kaffebrygning og oprydning i det omfang, man formår, så medarbejderens ressourcer bruges på beboeren.
Værdighedspolitik og Borgerdialogpolitik
værdighedspolitik
Rudersdal Kommunes værdighedspolitik afspejler den vision og de værdier, som kommunen lægger til grund, når borgere har brug for hjælp fra Social og Sundhed. Værdighedspolitikken er samtidig et værdibaseret redskab for de ansatte i deres daglige arbejde.
Borgerdialogpolitik
Rudersdal Kommune er borgernes fællesskab. En god dialog mellem borgere, politikere og medarbejdere er afgørende for fællesskabets udvikling.
Kommunalbestyrelsen tror på, at den gode dialog skaber bedre løsninger og bidrager til at gøre Rudersdal Kommune til en attraktiv kommune. Formålet med dette kodeks for den gode dialog er at fremhæve de værdier, som kommunen som myndighed og servicevirksomhed vil lægge vægt på i dialogen med borgerne.
Medarbejderne i Bofællesskabet Krogholmgård
I Bofællesskabet Krogholgård er der ca. 40 ansatte fordelt på følgende faggruper:
- Sygeplejersker
- Social- og sundhedsassistenter
- Social- og sundhedshjælpere og sygehjælpere
- Pædagoger
- Fysioterapeut
- Ergoterapeut
- Psykomotorisk terapeut
- Omsorgshjælpere fortrinsvis studerende der arbejder i weekend og ferie
Medarbejderne arbejder i to teams: team A og team B.
Vi arbejder ud fra Marte meo, og det betyder, at vi har en positiv tilgang til beboerne og hinanden. Det betyder også, at vi altid sørger for at have autentisk kontakt med beboeren, før vi udfører en opgave.
Vi arbejder med leve-bo-miljø og det betyder, at alle opgaver udføres i boenheden med så stor beboerinddragelse som muligt, for at sikre, at beboerne er inddraget i eget liv.
Medarbejderne er gode til både at arbejde i tværfaglige teams og til at arbejde selvstændigt under ansvar, og ud fra en anerkendende tilgang. Her er stor gensidig tillid, og et godt arbejdsmiljø. Vi opnår gode resultater i arbejdet, og det viser ægte arbejdsglæde.