Spring til indhold

Ulla Bjervig

Værkerne af Årets Kunstner 2018 er fortællinger fortalt af en rigtig historiefortæller

Ulla Bjervig (f.1943) debuterede på den censurerede udstilling Kunstnernes Efterårsudstilling i 1989. Siden da har hun udstillet både på et utal af cencurerede udstillinger samt i kunstgallerier og kunstforeninger rundt om i Danmark, men også i udlandet såsom Italien. Derudover er Ulla Bjervig medlem af Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS).

 

Foto: Ulla Bjervig

 

Ulla Bjervig er en kunstner, som er svær at sætte i bås. Med udgangspunkt i oliemaleriets forskellige teknikker skaber hun billeder, der fortæller historier om livet og de mange måder, virkeligheden kan anskues på.

Den intense stemning i hendes værker bliver understreget af et farvemættet billedrum inspireret af hendes mange udenlandsrejser til landene omkring Middelhavet – eksempelvis Italien, Spanien og Ægypten.

Ulla Bjervig er med andre ord en historiefortæller - genkendelige former, af og til koblet med surrealistiske overtoner og et symbolsk billedsprog, fylder billedfladen. Historierne har menneskets vilkår som udgangspunkt for værkernes indhold. Det drama som maleriets figurer indgår i står oftest i skarp kontrast til en distance af ophøjet ro, som ligeledes er at finde i værkerne. På den måde fremstår hendes værker kompositorisk meget velafbalancerede - ja, næsten mediative.

Rent lokalt er Ulla Bjervig dybt engageret i Kunstnerne bag Kulturslangen, som hun er formand for.