Spring til indhold

Stig Brøgger

Stig Brøgger er ikke blot erfaren og anerkendt, men også en af sin generations mest indflydelsesrige kunstnere.

Stig Brøggers kunst bevæger sig i mange – gerne uforudsigelige – retninger. Han er mangfoldig, hvad angår det kunstneriske udtryk, idet han både gør sig indenfor installationskunst, fotografi, skulptur og billedkunst. Uanset hvilken kunstform han arbejder med, er han stærkt inspireret af de amerikanske strømninger som popkunst, minimalisme og konceptkunst, som han stiftede bekendtskab med i midten af 60’erne.

Stig Brøgger

Foto: Galleri Susanne Ottesen

Stig Brøgger er ikke hvem som helst inden for kunstverdenen. Han modtog i 1991 den anerkendte Eckersbergs Medalje og i 1998 Thorvaldsens Medalje, der er den højeste udmærkelse en billedkunstner kan opnå i Danmark.

Forud for den anerkendelse ligger mange års erfaring. I årene 1970-75 underviste Stig Brøgger på Kunstakademiets Arkitektskole, og fra 1981-97 var han professor i malerkunst ved Kunstakademiet, og har dermed været med til at påvirke talrige studerende.

Derudover har Stig Brøgger udført flere offentlige udsmykninger, bl.a. sammen med billedhuggerne Hein Heinsen og Mogens Møller. Lokalt har de stået bag Stedet og skyggen ved Rude Skov Skole (afd. Sjælsø) i Birkerød, og selvsamme gruppe stod også bag den omdiskuterede Fredens Port - den skæve søjle - ved søerne i København.

Det er muligt at møde Stig Brøggers værker på en lang række danske kunstmuseer, bl.a. Statens Museum for Kunst og Aros. Derudover har han utallige udstillinger bag sig både inden for landets grænser, men også udenfor, eksempelvis i Tyskland, Frankrig, Skandinavien og New York. Hans kunst genkendes ved, at hans værker som regel er opbygget i serier og præget af en stærk farvepalet. Indenfor de enkelte værker, arbejder han ofte med de enkle former, flader og gentagelsen.

 

Værk af Stig Brøgger