Rudersdal med i samarbejde om cirkulær økonomi

En række kommuner vil sætte skub i omstillingen til et ressourceeffektivt samfund, hvor flere materialer bliver genanvendt.

I projektet Partnerskab for Cirkulære Kommuner arbejder Rudersdal Kommune sammen med en række andre kommuner målrettet på at gøre kommunerne mere cirkulære. Konkret skal deltagerne teste innovative løsninger og sparre med hinanden om metoder, viden og resultater.

Det sker i fem målrettede forløb, der tager fat på temaerne direkte genbrug, byggeri, erhvervsudvikling, indkøb og tekstiler.

Ud over Rudersdal omfatter partnerskabet, der løber frem til januar 2021, Bornholms Regionskommune, Københavns Kommune, Albertslund Kommune, Hørsholm Kommune, BOFA, Vestforbrænding, Norfors og Region Hovedstaden.

RUC, CONCITO og Gate 21 driver projektet.

National strategi for cirkulært samarbejde

Baggrunden for samarbejdet er, at regeringen i september offentliggjorde en national strategi for at styrke den cirkulære økonomi som et led i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

Her har kommunerne en central rolle, da de dagligt har kontakt med mange borgere og virksomheder, samtidig med at køber materialer og håndterer enorme mængder affald.

- Vi er overbeviste om, at mange af vores lokale virksomheder kan se et potentiale i, at deres produkter fremstilles af genbrugsmaterialer, siger Maria Cathrine Nielsen, chef for Natur, Park og Miljø, Rudersdal Kommune.

- Derfor er genanvendelse og en bæredygtig bundlinje vigtige elementer i vores klima- og energipolitik. I den forbindelse er det vigtigt for os at kunne trække på andres viden, ligesom vi selv kan bidrage med erfaringer. Ingen kan løse denne opgave alene.

Læs mere om, hvordan det nye samarbejde kan komme din virksomhed til gode gennem Rudersdal Kommunes tilbud om Grønne Besøg til lokale virksomheder.  

Se video om samarbejdet her: 

Kommunerne som drivkraft i den cirkulære omstilling (YouTube)​