Rådgivning om børn og unge med handicap
Hvis du har brug for rådgivning om dit barn kan du kontakte en socialrådgiver eller en familievejleder i Børn og Familie.
Socialrådgiveren har indgående kendskab til handicapområdet og kan vejlede dig og din familie om diverse støttemuligheder. En familievejleder kan tale med jer om rettigheder og muligheder for støtte gennem kommunens tilbud.
Familievejlederordningen er et ekstra tilbud til familier med et barn mellem 0 og 17 år, som for nyligt har fået kendskab til et fysisk eller psykisk handicap eller en alvorlig sygdom. Mange kan have brug for at få besøg af en fagperson, som forstår, hvilken situation familien står i. I kan også tale med familievejlederen om jeres overvejelser i den nye situation I står i, og I kan få hjælp til, hvor I kan søge mere information eller møde andre familier i samme situation.
-
Få besøg via familievejlederordningen
Du kan få besøg af en familievejleder inden for de første tre måneder, efter at kommunen har fået kendskab til dit barns handicap eller alvorlige sygdom.
Målet med familievejlederordningen er vise vej og bygge bro mellem jer som familie og kommunen i den indledende fase.
Vejledningen vil typisk foregå i jeres eget hjem, men vi kan også mødes et andet trygt sted.
Hvad kan en familievejleder hjælpe med?
Familievejlederen kan tale med dig og din familie om jeres nye situation som familie og give en introduktion til mulighederne for dit barn og for jeres familie.
Familievejledningen vil indeholde:
- En introducerende og helhedsorienteret vejledning om familiens rettigheder og hjælpemuligheder
- Oplysning om vidensmiljøer og handicaporganisationer
- Mulighed for kontakt til andre familier med børn med nedsat funktionsevne
Familievejlederne kan ikke træffe afgørelser om hjælp til dit barn eller din familie, men de kan formidle kontakt til den rette kontaktperson i kommunen.
-
Hvad kan en familievejleder hjælpe med?
Familievejlederen kan tale med dig om jeres nye situation som familie og give en introduktion til hvilke rettigheder og mulighed for støtte, der er for dit barn og for jeres familie.
Familievejledningen vil indeholde:
-
En introducerende og helhedsorienteret vejledning om familiens rettigheder og hjælpemuligheder
-
Oplysning om vidensmiljøer og handicaporganisationer
-
Formidle kontakt til andre familier med børn med nedsat funktionsevne, så I kan danne netværk.
Du kan kontakte familievejlederne pr. mail på familievejlederordning@rudersdal.dk
-
Kontakt Familievejlederordningen
Du kan kontakte familievejlederne på familievejlederordning@rudersdal.dk.
Du kan også ringe til kommunens Kontaktcenter på 46 11 00 00 og spørge efter Familievejlederordningen.
-
Få rådgivning hos en socialrådgiver
Du kan få rådgivning hos en socialrådgiver, hvis du har spørgsmål til mulighederne for at få hjælp, støtte og behandling til dit barn. Dit barn kan f.eks. have en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller en alvorlig sygdom fx en kræftsygdom eller psykisk lidelse, som kræver særlig støtte.
Du kan også søge rådgivning, hvis I som familie har udfordringer med at få familielivet til at hænge sammen som følge af dit barns handicap eller sygdom. Det kan fx være samlivsproblemer, opdragelsesproblemer eller psykiske problemer.
Læs også om rådgivning til børnefamilier i Rudersdal Kommune.
-
Når du søger om hjælp og støtte, vil tildelingen altid ske på baggrund af en konkret individuel vurdering af jeres behov.
Hvis du vil vide mere om serviceniveau og mulighederne for hjælp og støtte til børn og unge under 18 år med en funktionsnedsættelse eller alvorlig sygdom, kan du læse mere i 'Vejledende serviceniveau'
-
Kontakt en socialrådgiver i Børn og Familie
Du kan komme til at tale med en socialrådgiver i Børn og Familie ved at ringe til kommunens Kontaktcenter på 46 11 00 00.
-
Læs mere om familievejlederordningen
Du kan finde mere information om familievejlederordningen på side 11 i Vejledende serviceniveau inden for servicelovens område i Rudersdal Kommune.
Læs om Forældreforeningen i Rudersdal
Læs om hjælp til børn og unge med handicap på borger.dk