Spring til indhold

Peter Kühn-Nielsen

For første gang faldt valgte på en fotograf, da Rudersdal skulle finde en værdig modtager til titlen 'Årets Kunstner'.

Peter Kühn-Nielsen mestrer at indfange øjeblikket i hverdagen. Kendetegnene for Peter Kühn-Nielsens fotografier er et særligt øje for det kompositoriske i det hverdagsagtige samt en evne for at indfange øjeblikket. Han viger ikke tilbage for at vise de uæstetiske sider af den dagligdag, vi omgiver os med.  

 

Foto af Peter Kühn-Nielsen - Årets kunstner 2020

 

Peter Kühn-Nielsens første større udstilling, som var i 1975, var lokal. Her udstillede han en lang række fotografier i ”Projekt Hus” i Birkerød. Herefter tog det fat med både soloudstillinger og udstillinger i samarbejde med andre kunstnere. Eksempelvis kan nævnes soloudstillingen med fotografier i sort/hvid af gade- og hverdagslivet i København under titlen "Din by". I 1977 debuterede han på Charlottenborgs Forårsudstilling - den første med selvstændig fotografisk censur - med billeder fra Nørreport Station. Det blev starten til en årrække med udstillinger på både Forårsudstillingen, Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) og på Den Frie.

Derudover har Peter Kühn-Nielsen deltaget i flere store udstillingsarrangementer på bl.a. Helsingør Hovedbibliotek, Fyns Kunstmuseum, Danmarks Designmuseum og i Rundetårn.

Peter Kühn-Nielsens værker er også at finde i offentlige samlinger såsom Museet for Fotokunst/Brandts i Odense og på Det Nationale Fotomuseum i København.