Kunst i Rudersdal

Hvis du er interesseret i kunst, er der flere muligheder for at opleve kunst i Rudersdal Kommune. Du finder både kommunale og private udstillingssteder, ligesom du selv har mulighed for at udstille flere steder i kommunen.  Du kan også selv gå på opdagelse i kunsten i Rudersdal ved at søge i den moderne kunstdatabase.

I Rudersdal har vi valgt hvert år at kåre Årets Kunstner, du kan nedenfor se, hvem der har været kåret.
 

Se kunst i Rudersdal

Gl. Præstegaard
Gl. Holtegaard
Havarthigården
Udstillinger på Rudersdal Biblioteker
Kulturcenter Mariehøj
Foyeren ved Hovedbiblioteket i Birkerød
Her kan du selv udstille din kunst

Søg i kunsten

Har du lyst til at vide mere om den kunst, der er i Rudersdal Kommune, har du mulighed for at søge i kommunens kunstdatabase. Databasen rummer Rudersdal Kommunes moderne kunstsamling. Hele samlingen er samlet et sted for at gøre det nemmere for alle at få det store overblik.

Den moderne kunstsamling består af ca. 3200 kunstværker bestående af grafik, malerier, tegninger skulpturer, og kunsthåndværk.

Samlingen er koncentreret omkring dansk kunst fra 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne, som tilsammen byder på vidt forskellige kunstneriske udtryk.

Til dagligt befinder værkerne befinder sig på de forskellige kommunale institutioner samt i uderummene rundt om i kommunen.   

Hvis du vil gå på opdagelse i kunsten i Rudersdal gør du sådan:

Klik på knappen nedenfor, og søg på kunstnernavn, titel eller beskrivelse - det kan f.eks. være fantasidyr eller landskab. 

Søg i kunsten

 

Årets kunstner

Hver år kåres Årets Kunstner i Rudersdal. Formålet med udnævnelsen er at anerkende en lokal kunstner og at profilere kunst og håndværk i Rudersdal Kommune.

Årets Kunstner bliver bl.a. synliggjort ved at den valgte kunstner udformer kunstværker til overrækkelse ved Rudersdal Kommunes hædring af mestre  på kulturområdet – Ungdomslederprisen, Idrætslederprisen, Talentprisen og Kultur- eller Kulturlederprisen.

Komiteen bag udvælgelsen af Årets Kunstner er repræsentanter fra de to lokale kunstforeninger, to lokale kunstnere, en repræsentant fra Rudersdal Kulturparaply og to repræsentanter fra Kulturområdet.
 

2017: Claus Bojesen

2016: Malone Dietrich

2015: Stig Brøgger

2014: Lars Dan

2013: Britta Kjærulff

2012: Joseph Salamon

2011: Jens Urup

2010: Markan Christensen

2009: Sten Lykke Madsen

2008: Johanne Foss