En bekymring eller konkret sag forelægges på §115 mødet mellem politiet og Rudersdal Kommune, og der tages stilling til, hvem og hvordan sagens skal gribes an alt efter sagen eller bekymringens karakter.
Hvis borgeren er under 18 år og har behov for en indsats som rækker ud over barnet eller den unges almindelige hverdag, tilbydes familien og den unge en præventiv samtale med deltagelse af Politi og kommune. Skønnes det nødvendigt, laves der en underretning til de sociale myndigheder.
Er de unge over 18 år skal de som udgangspunkt give samtykke til forældreinddragelse, men Politiet kan efter retsplejeloven stk. 1. §115 a, videregive oplysninger om personer der er fyldt 18 år til familie og tætte relationer, hvis dette anses for nødvendigt ifht den kriminalitetsforebyggende indsats. Politiet registrerer bekymringssamtalen.
Skønnes det nødvendigt og ud fra sagens karakter, vil politiet underrette til politiansvarlige for ressourceenheden i Nordsjællands Politi, PET og øvrige.
Der laves, i samarbejde med centrale aktører i borgerens liv en handlingsplan, i tæt dialog og samarbejde med borgeren, eventuelt forældre og øvrigt netværk.