Spring til indhold

Corona: Information for flygtninge

Coronaepidemien har sat landet i en ekstraordinær situation. Det påvirker alle, ikke mindst udsatte flygtninge, der i forvejen kan opleve en presset hverdag, der kan have svært ved at tackle den øgede stress, som den ekstraordinære situation medfører. De kan også være udfordrede i forhold til at kunne følge med på grund af sprogvanskeligheder.

Information om coronavirus på udbredte flygtningesprog 

Indvandrermedicinsk Klinik i Odense har oversat information fra Sundhedsstyrelsen om coronavirus til arabisk, farsi, somalisk, tamilsk, tyrkisk, bosnisk, tamilsk, tigrinya, russisk og polsk. De har også lavet lydfiler med indtalt information på nogle af sprogene. Find dem her:

Corona: Information in English and other languages

Udlændingestyrelsens og SIRI's brugere om coronavirus

Corona-epidemien har en række konsekvenser for sagsbehandlingen hos Udlændingestyrelsen og SIRI. Blandt andet er Udlændingestyrelsens Borgerservice lukket for personligt fremmøde, og det er pt. Ikke muligt at få optaget biometri i forbindelse med forlængelse af opholdstilladelse. 

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har ligeledes lukket sine borgercentre for personlig betjening. Udlændingestyrelsen og SIRI opdaterer løbende med information på hjemmesiden nyidanmark.dk.

Se Udlændingestyrelsens og SIRI's informationssider om konsekvenser af  coronavirus