Spring til indhold

Britta Kjærulff

Årets Kunstner i Rudersdal 2013 blev grafikeren Britta Kjærulff.

Britta Kjærulff har haft sin gang i Rudersdal Kommune siden, hun blev født. Hun er opvokset i Holte, boede en kort overgang i Ordrup, og flyttede så til Birkerød, hvor hun har boet lige siden.

 

Britta Kjaerulff

 

Britta Kjærulff er meget velkendt i lokalområdet. Hun har udstillet adskillige gange i Birkerød – både i Birkerød Kunstforenings regi og som sin helt egen i de faciliteter, kommunen stiller til rådighed og med stor offentlig bevågenhed. Hendes debut var i 1979 på Charlottenborgs forårsudstilling. Efter denne har hun udstillet på adskillige censurerede udstillinger samt i gallerier, banker, kirker, skoler, rådhuse, biblioteket og firmakunstforeninger i Danmark og i udlandet.

Britta Kjærulff har haft kunstnerisk betydning for Rudersdal Kommune i mange år. Siden 1978 har hun været en trofast og frivillig leder af det grafiske værksted på Mantziusgården. Folk, der kender Britta, karakteriserer hende som meget kvalitetsbevidst, venlig og med en omgængelig undervisningsform – og altid med et blink i øjet.

Hendes arbejde udtrykker præcision og disciplin, og værkerne er præget af tålmodighed, arbejdslyst, fantasi og kunstnerisk nerve.

Hun fortæller selv, at hun ser motiverne både i de store og i de mindste ting og omformer dem gennem sit talent til kunstværker. Det er disse værker, vi alle med fryd for øje, hjerne og hjerte bliver præsenteret for. 

Britta Kjærulff har udvidet sit kunstneriske virke til også at omfatte fotografiet, der repræsenterer indtryk for hendes mange rejser. Britta ønsker via sine billeder at videregive en underfundig fornemmelse af samhørighed mellem tilsyneladende modstridende substanser; det harmoniske og det kaotiske, det styrede og det tilfældige, det æstetiske og det brutale.