Hop til hovedindhold

Tilbud om behandling

Oplever du eller andre at dit rusmiddelforbrug skaber problemer i din hverdag, og overvejer du at få hjælp, så kontakt os. Vi tilbyder gratis behandling i rusmiddelcentret.

Vi tilbyder ambulant behandling til dig, der har problemer med alkohol eller stoffer. Behandlingen kan handle om hjælp til at nedsætte dit forbrug eller til helt at ophøre med forbruget af rusmidlet - samt styrke dit forhold til familie, netværk m.v. 

Behandlingen foregår i Rudersdal Rusmiddelcenter, Teglporten 11 på 2. sal i Birkerød.

Muligheder for behandling

  • Alle over 15 år kan få behandling for alkohol- og stofproblemer i Rudersdal Rusmiddelcenter.

    Behandlingen er ambulant, og det betyder, at du ikke bliver indlagt. Du kan altså opretholde en normal hverdag under behandlingen.

    Er du under 15 år, så læs om dine muligheder her på siden:

    For dig under 15 år.

  • Ønsker du et behandlingsforløb, får du en indledende samtale om, hvorfor du ønsker at ændre dit rusmiddelforbrug. Hvad har du har af barrierer og ressourcer i din hverdag og hvad styrker dig til at foretage de nødvendige ændringer?

    Ved den anden samtale laver vi en screening og sammen lægger vi en behandlingsplan med dine mål, og du bliver tilbudt en samtale med vores læge. Inden for 14 dage er du i gang med din behandling.

  • Drikker du regelmæssigt alkohol, kan du få abstinenser, hvis du pludselig stopper med at drikke. Du kan opleve det som indre uro, en lettere rysten i kroppen, hjertebanken eller svedeture. Det kan føles som at have influenzalignende symptomer.  Oplever du disse symptomer kan det være en fordel at søge hjælp, idet der er en tendens til at abstinenser bliver værre og værre for hver gang, man stopper med at drikke.

    Når de er værst kan abstinenser blive livstruende, du kan opleve kramper og hallucinationer. Derfor anbefaler vi altid en lægefaglig vurdering og evt. medicinsk behandling.

     

    En afrusning eller abstinensbehandling kan oftest foregå ambulant her i Ruderdal Rusmiddelcenter. Du kan forvente at være sygemeldt i  4-6 dage. Under den ambulante afrusning vil du få medicin med hjem til resten af dagen og natten. Du møder dagligt i rusmiddelcentret til opfølgning af, hvordan du har det og du får ny medicin med hjem til næste dag. 

  • Behandlingen er sammensat af flere elementer alt efter dit behov: 

    Individuelle samtaler

    Du kan få individuelle samtaler, hvor der arbejdes med at reducere barrierer og styrke dine ressourcer for at nå dit mål om reduktion eller stoppe brugen af rusmidler, så din livskvalitet øges. Din rusmiddelbehandling kan kombineres med et parallelt koordineret forløb i APU.

    Ambulatorie for Psykoterapeutisk Udvikling (APU)

    APU er for dig som har en dobbeltdiagnose dvs. psykiske udfordringer i form af angst, depression, PTSD, personlighedsforstyrrelse eller ADHD og en samtidig afhængighed af rusmidler. Du tilbydes forskellige gruppeforløb i APU, vi holder fælles netværksmøder og du følger din rusmiddelbehandling i rusmiddelcentret. APU ligger på Stolpegård i Gentofte.

    Gruppebehandling

    Du kan også deltage i gruppebehandling, hvor I ca. er 8 personer som mødes en gang om ugen med to behandlere.

    Vi taler om det der er svært, griner meget og du vil opleve, at der er andre, der har det ligesom dig. Behandlingen består både af samtaler og undervisning, og du vil få viden om hvordan rusmidler påvirker kroppen, psyken og familien.

    Familiesamtaler

    Du kan få samtaler sammen med din familie. Ved at inddrage familiens medlemmer i behandlingen styrker vi effekten af din behandling.  Samtalerne handler om, hvordan I kan håndtere misbrugsproblemet, og hvordan I hver især passer på jer selv og familien.

    Lægesamtale og medicinsk behandling

    Starter du i behandling har du mulighed for at få en lægesamtale. Måske du har brug for medicin til afrusning, nedtrapning, til at tage din trang til rusmidler eller hjælp til at være afholdende.

    Ønsker du at stoppe helt med at drikke alkohol, og er der ikke noget til hindre for det, kan du afruses medicinsk i rusmiddelcentret. Den medicinske behandling kan støtte dig i at nå dine mål for behandlingen.

    Antabus

    Behandling med antabus gives som supplement til den øvrige behandling.
    Antabus udleveres hver:

    Mandag kl 14.-16.00

    Torsdag kl 14-17.00

    Du indtager medicinen hos os.

    Akupunktur og massage

    Du har mulighed for at få øre-akupunktur (NADA-behandling) som supplement til behandling. 

    NADA-akupunktur kan lette abstinenser og trang, ligesom den for mange har en afslappende og psykisk stabiliserende effekt.

    Du har også mulighed for at få en stund i vores massagestol (evt. med afspændingsmusik på anlægget), hvilket også kan hjælpe dig til afslapning.

    Efterbehandling og forebyggelse af tilbagefald

    Du kan få støtte til at fastholde dit mål om at forblive stof- eller alkoholfri. Behandlingen foregår individuelt og i gruppeforløb. 

  • Har du behov for dag- eller døgnbehandling, kan du søge om det i Rudersdal Rusmiddelcenter. 

    I samarbejde med dig inddrager vi din sagsbehandler, som ud fra en individuel og konkret vurdering vil afgøre om dag- eller døgnbehandling er en mulighed for dig. 

    Rudersdal Kommune samarbejder med flere forskellige dag- og døgnbehandlingscentre for alkohol- og stofmisbrug.

  • Rudersdal Kommunes tilbud om gratis ambulant behandling for stof- og alkoholmisbrug foregår i Rudersdal Rusmiddelcenter: 

    Teglporten 11, 2. sal, 

    3460 Birkerød

    Telefon: 46 11 31 20

    Du kan se vores åbningstider her.

     

Baggrundsinformation

Lovgrundlag

Alkoholmisbrugsbehandling bliver foretaget efter sundhedsloven § 141 (kap. 40), mens stofmisbrugshandling bliver foretaget efter lov om socialservice § 101 og sundhedsloven § 142 (kap. 41).

Tilsyn

Socialtilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed foretager løbende tilsyn med Rusmiddelcentret. Læs rapporterne på vores side om tilsyn:

Tilsyn