Spring til indhold

Anne Nielsen

Årets kunstner i 2019 er en berejst kvinde, der lader sine oplevelser rundt om i verdenen være en bærende del af udtrykket i sin kunst.

 

Foto: keramik af Anne Nielsen

Rejserne op oplevelserne

Oplevelserne og de forskellige kulturer og ikke mindst naturen fra sine mange rejser indarbejdes på forskellig vis i Anne Nielsen værker. Mange af værkerne er inspireret af rideture i Island og Mongoliet. Hesten som et stærkt symbolet på frihed og det at kunne bevæge sig let og ubesværet gennem livet, går igen. Det samme gør Anne Nielsens fascination af de indonesiske koralers smukke, røde farve. Anne Nielsens mange oplevelser inkluderer bl.a. ophold i Afrika, Irland og Australien – i Irland og Australien arbejdede Anne Nielsen som etableret kunstner med eget værksted.

 

Foto: keramik af Anne Nielsen

 

En passion fra barnsben

Keramikken har altid været en stor passion for Anne Nielsen. Anne kom allerede som 16- årig ind på Danmarks Designskole som en af de yngste elever.

Siden færdiggørelsen på Designskolen i 1969 har Anne Nielsen ​gennem årene modtaget en lang række legater og udmærkelser, blandt andet ”National Craft Award” fra The Royal Dublin Society i Irland (1974), guldmedalje fra Concordo Internazionale Della Ceramica, Faënza, Italien (1975) og Kunsthåndværkerprisen af 1879’s bronzemedalje (2002). Anerkendelsen af hendes værker har betydet udstillinger verden over – både i Europa, Australien og USA - og mange steder rundt om i Danmark. Også lokalt er det blevet til udstillinger flere gange.