Botilbud Ebberød
Sophie Magdelenes Vej 7
3460 Birkerød
botilbudebberoed@rudersdal.dk
Tlf: 46 11 49 40
Botilbud Ebberød
Botilbud Ebberød er et botilbud til borgere over 18 år med multiple handicap.
Selve botilbuddet består indtil 2020 af to forskellige tilbud. Det ene blev indviet januar 2018 og indeholder 46 moderne boliger, som er opført efter almenboliglovens § 105. Her modtager borgerne støtte efter servicelovens § 85 og § 83. Det andet tilbud er indrettet til 21 borgere i en smuk ældre bygning og er et tilbud efter servicelovens § 108.
Midlertidige besøgsrestriktioner på sociale tilbud
Der er på grund af smittesituationen med corona fortsat indført midlertidige besøgsrestriktioner på sociale tilbud, botilbud og bofællesskaber.
Det er den lokale ledelse på de enkelte tilbud, som med inddragelse af beboeren udpeger besøgspersonerne og træffer beslutning om, hvordan besøgene rent praktisk kan foregå indenfor bekendtgørelsens rammer og under iagttagelse af sundhedsmyndighedernes retningslinjer for håndtering af COVID-19.
Besøgsrestriktionerne betyder:
- Alle borgere på botilbud og bofællesskaber kan få besøg af 3 faste besøgspersoner, der udpeges blandt beboerens pårørende eller bekendte.
- Borgere kan få mulighed for at modtage besøg i et besøgslokale eller på indendørs arealer, som de selv råder over.
- I tilfælde af smitteudbrud, er der stadig adgang for besøg i kritiske situationer for de fast udpegede besøgspersoner.
Der henvises i øvrigt til nedenstående orienteringsskrivelse og bekendtgørelse:
Orienteringsskrivelse - besøg og restriktioner 21. december 2020 Bekendtgørelse - besøgsrestriktioner botilbud 21. december 2020
Organisation & kontakt
Botilbud Ebberød er et tilbud med ca. 170 medarbejdere, som arbejder på tværs i bo- og dagtilbud samt i mindre teams og bogrupper.
Vi er organiseret i driftteams, og har koordinatorer for henholdsvis vagtplaner, den pædagogiske indsats og den sundhedsfaglige indsats.
Nedenfor kan du se, hvordan vi er organiseret, og hvem du kan kontakte i husene.
Sådan arbejder vi
I Botilbud Ebberød arbejder vi ud fra den forståelse, at det er en del af ethvert menneskes natur at være aktivt kommunikerende og virksom sammen med andre mennesker, og at alle har krav på at blive set og hørt.
Vi har samtidig fokus på, at mennesket rummer flere ressourcer, end der umiddelbart kan iagttages i det daglige socialpædagogiske arbejde. Vi har et stærkt fagligt fundament i det socialpædagogiske arbejde og er opmærksomme på det enkelte menneskes behov, ønsker og sind.
Vi lægger vægt på, at vores ledelse er placeret tæt på det daglige arbejde, fordi vi tror på, at en nærværende ledelse giver den bedste service for vores beboere.
Vi kvalificerer vores arbejde igennem KvaliKomBo, som står for Kvalitet- og Kompetenceudvikling i bo- og dagtilbud, og som er en teoretisk og metodisk tilgang til at styrke den socialpædagogiske faglighed i det daglige arbejde med borgerne. Metoden medvirker bl.a. til, at vi har et løbende fokus på den enkelte borgers handlekompetence.
Herudover er sansestimulation indarbejdet som en fast integreret del af borgerens hverdag. Det er i den forbindelse fx væsentligt, at borgerne dagligt kommer ud af kørestolen, ligesom vi arbejder med at vække eller dæmpe sanserne ved hjælp af berøring, lys eller lyd. Yderligere arbejder vi med kommunikationspas, som sikrer en god kommunikation mellem den enkelte borger og medarbejderne.
Vi har overordnet set en neuropædagogisk tilgang, hvilket medvirker til at vores indsats og støtte er afstemt i forhold til borgerens udviklingstrin.
Borgerinddragelse
Botilbuddet har et pårørenderåd som repræsenterer beboernes interesser og medvirker til en løbende dialog med ledelsen om tilrettelæggelse af hverdagen, retningslinjer for kostplaner, arbejdsrutiner, aktiviteter mm.
Pårørenderådet vælges af og blandt de pårørende til de borgere, som bor i botilbuddet. Der er valg til pårørenderådet en gang om året.
Læs mere om bruger- og pårørenderåd
Bruger- og pårørenderåd
Virksomhedsplan
Se vores virksomhedsplan for 2018:
Hvis du vil arbejde for os
Ledige stillinger i Botilbud Ebberød vil blive slået op på diverse jobportaler og på hjemmesiden:
Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning til os – også hvis du er interesseret i at arbejde som tilkaldevikar.
Et samlet botilbud i 2020
De moderne boliger på Sophie Magdelenes Vej 6 - 8, er et tidssvarende byggeri med 46 boliger fra 2018, som er etableret efter almenboliglovens § 105. De nye boliger er en del af Psykiatri- og handicaps plan fra 2008, der bl.a. har medvirket til at sikre tidssvarende og moderne boliger til borgere med multiple handicap i Rudersdal.
Planen bliver endeligt gennemført med opførelsen af yderligere 46 boliger og forventes færdige i 2020. Når de sidste boliger står klar, bliver botilbuddet på Sophie Magdelenes Vej 2H nedlagt. Herefter vil hele Botilbud Ebberød blive omfattet af almenboliglovens § 105 med støtte til borgerne efter servicelovens § 85 og § 83.
Boligerne
Botilbud Ebberøds boliger er fordelt på to tilbud beliggende på forskellige adresser i Ebberød.
Læs mere om boligerne:
Intro
Botilbud Ebberød træder ind i 2019 og de kommende år med spænding. Som frisat organisation, med ”Borgeren i centrum” som grundlag og ambition, er der mulighed for at eksperimentere med nye indsatser og nye måder at arbejde med udvikling på. Den mulighed glæder vi os til at bruge.
Læs mere om de strategiske indsatser...
2019 er året, hvor vi for første gang siden Botilbud Ebberøds opstart i 2014 og ny ledelse samme år, har et merforbrug med over fra året før. Det giver naturligvis en grundlæggende driftsopgave. Det vil give udfordringer og kræve ledelsesmæssigt mod, særligt fordi vi også skal finde budgettilpasninger generelt i Rudersdal Kommune. Vi tager opgaven på os, og deltager i den fælles proces.
Fra at arbejde med årlige virksomhedsplaner, har vi besluttet, sammen med de øvrige 6 frisatte organisationer, at arbejde med strategiske indsatser.
Indsatserne kan være af kortere eller længere varighed, og der kan komme nye til, som tiden går og behovet for nye indsatser opstår.
Uanset formen, så er målet med alle indsatser at skabe endnu bedre trivsel for beboere og medarbejdere og de mennesker, der i øvrigt er en del af Botilbud Ebberød.
Indsatserne i de kommende år er rammesat af politiske mål, Socialtilsynets anbefalinger, Trivsels
undersøgelse og ”Sammen med borgeren”.
Intentionen er at understøtte arbejdet med at være frisatte, sådan at potentialet udnyttes. Vi skal
bevæge os i mellem sikker, effektiv drift der lever op til økonomiske, juridiske rammer og udviklings-initiativer til gavn for beboere og medarbejdere. Det er en balance som kræver mod, nærvær og
engagement. Det har vi ret meget af i Botilbud Ebberød!
Velkommen til 2019 og fremtiden.
Den gode, sprudlende og stolte fortælling om Botilbud Ebberød
Denne indsats knytter sig til Social- og Sundhedsudvalgets politiske mål Borgeren i centrum til Styrkelse af organisationen. Det er store ord og et meget ambitiøst mål.
Beskrivelse
Siden Botilbud Ebberøds begyndelse 1. januar 2014, er der blevet talt om, hvordan vi tror, at vi ses og forstås ude i verden. Der er fortællinger om Ebberødgård og påvirkning derfra, om ledelsesskift, dårlig drift, skidt kultur og hændelser, som har fået dagspressens bevågenhed.
Vi har selv fortællinger, der peger i en negativ retning. Der er fortællingerne om, at vores geografiske placeringer gør det svært for medarbejdere at transportere sig herud, at beboerne har behov for pleje og omsorg på et niveau, så pædagoger ikke umiddelbart bliver tiltrukket, at vi arbejder dag/aften/weekend osv.
Men hvad med historierne om, at vi er rigtig tydelige på vores faglighed? At man skal være ualmindelig dygtigt til at arbejde med fremskridt og udvikling, når man arbejder med beboere som mest af alt skal sansestimuleres og sikres livskvalitet? Hvad med historien om, at vi har kvalificeret og uddannet mange medarbejdere? At vi får rigtigt gode tilsynsrapporter? At vi tør være uenige? At der er ledere tæt på? At vi har driftet effektivt og håndteret besparelser, samtidig med at vi har bevaret vores faglighed? At vi har virkelig engagerede medarbejdere, som bliver i mange år? At vi har udviklet værktøjer til brug for medarbejdere, borgere og mængden af opgaver osv.
Det er blot eksempler på historier, der er med til at forme den måde, vi ser os selv, og som også er med til at definere, hvordan andre ser på os.
Formål
Med denne indsats vil vi fortælle de gode historier om Botilbud Ebberød. Vi vil brande os ”ude i den store verden”, og skabe stolthed i egne rækker. En stolthed, der skaber energi, engagement og nærvær.
Målet er både at rekruttere kvalificerede medarbejdere og ikke mindst fastholde de dygtige og engagerede medarbejdere, vi allerede har.
Følgende indsatser og delmål planlægges
Det er i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere og i selve ansættelsesforløbet, vi har allermest brug for, at den gode historie fortælles. Vi vil derfor se på, hvordan vi kan blive dygtigere til den proces.
Vi sætter de gode historier på dagsorden til møder mv.
Vi sætter fokus på, hvordan vi opfanger de gode historier. Idéer til gode historier sættes på dagsorden på møder, og vi gør det til en naturlig ting, at vi taler om, hvad det er, vi gør godt, og som har en god historie i sig. Vi samarbejder med kommunikation om at få historierne formidlet og bragt i de rette medier, som netop vores kommende og nuværende medarbejdere orienterer sig i. Det betyder også, at vi skal undersøge og blive klogere på, hvor vores potentielle jobansøgere finder information om job i Ebberød.
Bruge hjemmesiden til at brande os
Vi tager et kritisk blik på Botilbud Ebberøds hjemmeside med en jobansøgers øjne og arbejder på at optimere siden. Den skal i højere grad tilgodese jobansøgeres behov for information og give plads til de gode fortællinger om os.
Fokus på selve ansættelsesforløbet
Vi sætter fokus på selve ansættelsesforløbet og undersøger om vi i selve forløbet kan være med til at skabe en god fortælling om Botilbud Ebberød. Målet er at jobansøgerne får et godt indtryk af Botilbud Ebberød og får lyst til at arbejde her.
Arbejde internt med fortællinger
Internt (fx møder i personaleteam) sætter vi også fokus på fortællingerne – både de positive og negative. Det kan være at nogle af dem er forældede og trænger til en udskiftning eller måske bare trænger til at blive nuanceret lidt. Målet er at vi sammen får nuanceret de negative fortællinger og skabt grobund for at nye og mere positive fortællinger kan vokse frem.
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes med arbejdet med den gode historie:
Medarbejdere, beboere og familier er stolte af at bo, arbejde og besøge Botilbud Ebberød. Vi fastholder vores medarbejdere og gennemstrømningsprocenten er faldende.
Vi får kvalificerede ansøgere til vores ledige stillinger og har mange studerende, fordi vi er et attraktivt og fagligt dygtigt sted.
Der er nærvær i alle møder, der sker mellem mennesker i Botilbud Ebberød
Mental Sundhed
Denne indsats knytter sig til det politiske mål: Borgere i Rudersdal Kommune lever et sundt liv i relationer og fællesskaber, og er en indsats som videreføres fra 2018.
Beskrivelse
Botilbud Ebberød blev - under et tilsyn fra Socialtilsynet - opmærksomme på, at der kunne være et udviklingspotentiale i forhold til mental sundhed for borgerne. I 2018 undersøgte vi potentialet. I første omgang for overhovedet at blive klogere på, hvad mental sundhed er - og dernæst med etableringen af et konkret projekt for at understøtte udviklingen af beboernes mentale sundhed. Initiativet blev styrket, da det blev muligt at inddrage ressourcer fra det landsdækkende projekt: ”Fremfærd – Sundhed er mere end kost og motion”.
Formål
Formålet er fortsat at styrke borgernes mentale sundhed ved at bygge videre på erfaringerne fra 2018, med det særlige fokus at skabe relationer og aktiviteter på tværs af Botilbud Ebberød.
Følgende indsatser og delmål planlægges
- Præsentation af begrebet på personalemøder: Hvordan vil arbejdet med mental sundhed givemening ud fra vores faglige metoder?
- Definere hvilken ramme der passer ind i det enkelte hus - herunder evt. skabe aktiviteter på tværs af husene. Fokus skal være på hvilket indhold, der giver værdi for beboerne.
- Definition af nøglepersonernes rolle, herunder ansvars- og koordineringsfunktionen på tværs af huset/husene.
- Skriftlighed ift. pædagogiske planer: Hvordan understøtter målet beboerens mentale sundhed?
- Aktivitetskalender, som er mulig også ved ferie og sygdom (skal være realistisk).
- Ledelsesopbakning, herunder deltagelse i implementeringsfasen.
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes i arbejdet med mental sundhed:
- Beboere har dannet relationer på tværs af botilbuddet og er blevet en større del af fællesskabet i Botilbud Ebberød
- Beboere har udviklet nye kompetencer ved deltagelse i fællesaktiviteter og samvær.
- Ved afholdelse af beboermøder bliver beboerne inddraget i fremadrettede fællesaktiviteter
- Gennem leg og fællesskab sker egenmestring og beboerne er medskabere i den fælles aktivitet som opstår.
Trivsel og nærvær
Denne indsats knytter sig til Styrkelse af organisationen, trivselsundersøgelsens resultater og psykisk APV.
Beskrivelse
I Botilbud Ebberød ønsker vi at løfte kerneopgaven med en høj faglig kvalitet. Derfor er det en vigtig forudsætning at medarbejderne er nærværende, trives og reelt er til stede. Trivselsundersøgelsen og psykisk APV har peget på oplevelsen af at tid og opgavemængde ikke altid hænger sammen, men også at medarbejderne har et stor engagement - og både har - og tager et stort ansvar for beboernes trivsel og deres eget arbejdsliv i øvrigt.
Formål:
At beboerne i Botilbud Ebberød oplever kontinuitet i hverdagen. At medarbejderne trives, føler sig anerkendt og oplever at have indflydelse på eget arbejdsliv. At der skabes et nærværende samvær imellem beboerne, deres familie og netværk, imellem medarbejderne, samarbejdsrelationer og ledelse.
Følgende indsatser og delmål planlægges.
På baggrund af udsagn fra trivselsmåling og psykisk APV. udarbejdes handleplaner i dialog mellem AMR, leder og medarbejdere. Det sker på på teamniveau, sådan at både generelle og lokale udsagn håndteres.
Der evalueres løbende på arbejdsplaner og ABC-planer med fokus på sammenhæng i mellem tid og opgaver.
Der arbejdes med værdigrundlag og frisættelse i organisationen og på personalemøder.
Der afholdes 4 åbne lokalMEDmøder, med aktuelle punkter ift. trivsel.
Det udviklingsforløb, som blev påbegyndt for en gruppe af ledere og medarbejdere i 2018, fortsætter arbejdet med fokus på anerkendende og systemisk tænkning og arbejder videre med at inddrage medarbejdere i læringsforløb.
Vi flytter fokus fra GRUS til TUS.
Det gør vi fordi, vi har behov for at alle ser sig selv, som en del af et team, der har et fælles ansvar for opgaven i Botilbud Ebberød. Det er ikke en gruppe af medarbejdere og ledere der har en fælles opgave, men et team der byder ind med ansvar og kompetencer på tværs!
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes i arbejdet med Trivsel og nærhed.
Tilstedeværet er stigende og kan aflæses i månedlige statistikker, medarbejderne oplever sammenhæng i mellem tid og opgaver, medarbejdere deltager i demokratiske processer, anerkendende tilgang og systemisk tænkning er en beskrevet metode til ledelse og en faglig tilgang for medarbejderne (over tid 2019 +), beboerne oplever trivsel i form af aktiviteter og nærvær.
Hjem i boligen
Denne indsats knytter sig til Borgere i Rudersdal Kommune oplever en helhedsorienteret og sammenhængende indsats.
Beskrivelse
Projekt ”Hjem i Boligen” har til formål, at beboeren oplever sin bolig som en hjem og ikke blot en bolig. Der har i optakten været mødeaktivitet og samtaler om, hvad det vil sige at føle sig hjemme. Er det de ting, man omgiver sig med? Er det menneskene omkring en? Er det respekten for privatlivets fred? Medindflydelse og retten til at vælge? Eller i virkeligheden en blanding af det hele?
Formål
At beboere og deres familie og netværk oplever at føle sig hjemme i beborens bolig og fællesrum.
Følgende indsatser og delmål planlægges
Husmøderne, hvor beboerne vælger mellem to retter mad, fortsætter fremadrettet og er planlagt en gang om måneden på hver etage i hus 8. Det er målet at udvide repertoiret, så der fx indgår en sang eller to i løbet af mødet og på sigt udvide samtaleemnerne, sådan at mødet indeholder fortællinger om fx ferie, fester, traditioner o.a.
Hus 6 skal inddrages i projektet, sådan at valg af mad implementeres i hus 6.
Næste skridt i ”Hjem i boligen” er i løbet af 2019 indretning af boligen. Vi begynder i fællesstuen i nr. 8 i stueetagen. Fællesstuen skal indrettes således, at interiør og udsmykning afspejler beboerne og deres interesser. Familie og netværk involveres i processen ud fra betragtningen af, at de kender beboerne og deres livshistorie rigtig godt og derfor har relevante input til indretning.
Vi er så heldige at have samarbejde imellem udviklingskonsulent, leder, pædagogfaglig koordinator, medarbejdere, borgere og familie og netværk i denne vigtige indsats.
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes i arbejdet med ”Hjem i boligen”
Igennem forløbet med valg af mad er der sket en udvikling hos en del af beboerne, idet flere viser tegn på genkendelse, når billeder og duftprøver tages frem. Enkelte rækker selv ud efter materialet og foretager valg ved at pege eller kigge intenst på den ret, man gerne vil spise. Der dannes også grundlag for fællesskabsfølelse, når alle sidder samlet i fællesrummet og skal deltage i husmødet. Flere vælger nu mødet til, og kun enkelte vil ikke deltage eller deltager kun i kort tid. Fællesskabet ”tales op” af de deltagende medarbejdere, ligesom mødet lukkes med en snak om, hvad vi har lavet, hvem der har valgt hvad og tak for deltagelsen. Flere beboere sidder tilbage efter mødet og holder på billedet af den ret, de har valgt.
Når forløbet med indretning af fællesstuen udfolder sig, vil fællesskabsfølelsen herunder følelsen af at være hjemme, vokse i takt med, at beboerne befinder sig i omgivelser, der ”siger” dem noget. Beboerne vil oftere befinde sig i fællesstuen med aktiviteter og socialt samvær.
Magtanvendelser – gråzoner
Denne indsats knytter sig til Borgere i Rudersdal Kommune oplever en helhedsorienteret og sammenhængende indsats.
Beskrivelse
Når man arbejder med mennesker, skal man som medarbejder være bevidst om sin magt til at påvirke, men også om den risiko der er, for at man tager fejl i sin tolkning af den kommunikation der foregår med andre. Når man arbejder med en målgruppe, som har så lavt et funktionsniveau, som de fleste beboere har i Botilbud Ebberød, bliver behovet for bevidsthed om egne handlinger og tolkning af signaler meget højt!
Formål
Formålet med indsatsen vedrørende magtanvendelser er understøtte beboernes autonomi og retssikkerhed gennem en høj bevidsthed om magtbegrebet hos medarbejderne. Herudover, at vi får registreret de episoder, der bør registreres og efterfølgende får behandlet dem, sådan at de i videst mulig omfang ikke gentages..
Følgende indsatser og delmål planlægges
Det pædagogiske netværk udarbejder en beskrivelse af begrebet definitionsmagt. Dette for at medarbejderne kan være bekendt med, at de har definitionsmagten, samt at der i kommunikationen mellem beboerne og medarbejderne indbyrdes kan forekomme magtanvendelser som befinder sig i gråzonen. Beskrivelsen præsenteres for medarbejderne i starten af 2019 på personalemøderne.
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes i arbejdet med magtanvendelser.
Der vil formegentlig blive registreret flere magtanvendelser i gråzoner. Dette vil skabe en øget faglig refleksion og forbedre kvaliteten i den pædagogiske praksis.
Dokumentation af refleksion
Denne indsats knytter sig til Borgere i Rudersdal Kommune oplever en helhedsorienteret og sammenhængende indsats og Borgere i Rudersdal Kommune mestrer videst muligt eget liv og Borgere i Rudersdal Kommune er i uddannelse og Beskæftigelse.
Beskrivelse
Implementering af dokumentation og refleksion i et fælles sprog, hvor der ses en sammenhæng mellem § 141 handleplaner, pædagogiske metoder og indsatser og den faglige kvalitet i refleksionen.
Formål
Forbedre den skriftlige dokumentationen af den faglige og pædagogiske refleksion, der foretages på baggrund af observationer af beboernes reaktioner på medarbejdernes intervention i dagligdagen, sådan at vi kan arbejde med de rigtige udviklingsindsatser(delmål) hos beboerne. Og sikre at vi benytter os, af den rette faglige tilgang.
Følgende indsatser og delmål planlægges
Botilbud Ebberøds pædagogiske koordinatorer har planlagt et undervisningsforløb om ”Det gode Bosteds-notat. Formålet er dels at vise konkrete gode notater indeholdende refleksion, fra det enkelte medarbejderteam, og dels at arbejde med det at reflektere over egen praksis – også på skrift. Undervisningen er planlagt til at finde sted 2 gange pr. team i løbet af 2019.
I Botilbud Ebberød er flg. tegn på, at vi lykkes i arbejdet med dokumentation af refleksion.
Vi øger fagligheden og medarbejdernes refleksion faglig indsats og dennes effekt, i forhold til besluttede indsats hos den enkelte beboer. Dette vil kunne ses i handleplaner og delmål og ved borgernes egenmestring og meningsskabelse øges.
Digitalisering
Nedenstående indsats(er) knytter sig til det overordnede mål i Rudersdal Kommune om fokus på digitalisering.
Beskrivelse
Fokus på digitalisering i Botilbud Ebberød handler allermest om, at benytte de digitale værktøjer, som effektiviserer på tidsforbrug og kvalitet.
Der er afledte indsatser af dette, hvorfor fokus på GPDR derfor også bør være højt.
I 2019 implementerer vi primært to digitale indsatser. Herudover arbejder vi fortsat med nye vaner vedr. datasikkerhed i praksis.
Bosteds APP til registrering af givet medicin og integration af FællesMedicinKort i vores journaliseringssystem Bosted.
Formål
At øge sikkerheden for at borgerne får udleveret korrekt medicin på rette tidspunkt.
Fælles Medicin Kort øger sikkerheden for borgerne, ved at sikre at medicinkortet i Bosted stemmer overens med lægernes ordinationer af medicin i FMK.
At skabe bedre overblik for medarbejderne, idet der bliver gjort opmærksom på, hvis en beboer ikke har fået kvitteret for given medicin, når Bosted åbnes. App´en betyder også at der kan kvitteres for givet medicin på tablet eller smartphone på stedet (og at medarbejderen ikke skal tilbage til et kontor)
Følgende indsatser og delmål planlægges.
Bosteds App:
Det planlægges at Bosteds App udrulles i en bogruppe ad gangen. Medarbejderne undervises i brug af systemet af IT ansvarlig og husets social- og sundhedsassistent. Vejledning udleveres til medarbejderne og ligger tilgængelig i personalerum ved igangsættelse af systemet. Der følges op på evt. udfordringer løbende og på personalemøder.
Målet med denne indsats er, at der ses et fald på 50 % i indberettede utilsigtede hændelser vedr. glemt medicin.
FMK:
Sundhedsfaglige medarbejdere undervises i brug af FMK i Bosted.
Ansvarlig læge gennemgår alle medicinkort og sikrer at de stemmer overens med FMK, hvorefter medicinkortene synkroniseres med Bosted.
Udfordringer ift. integrationen mellem Bosted og FMK tages med på det tværgående sundhedsfaglige netværksmøde, hvor der videndeles og følges op.
Intranet/Hjemmeside:
Afsøge muligheder for at præsentere Botilbud Ebberøds strategiske Indsatser dynamisk på både Intranet og hjemmeside.
Fokus på datasikkerhed og vaneændringer.
Indsats i 2018 har primært handlet om, at sikre at alle data er gemt i de korrekte systemer, og at slette det, der ikke er nødvendigt at gemme. Der er etableret nye fysiske arkiver til materialer og sager som skal gemmes i enten 5, 10 år eller længere tid – fordi de har historisk værdi.
Der er arbejdet med nye vaner på medarbejderkontorer og også her taget stilling til alt fra hvordan vi opbevarer dagens kopi af planen for beboerne til arbejdsplan for medarbejderne.
For at ”trykprøve” om vi nu har fastholdt vores nye vaner, planlæger vi en ”stikprøve indsats”. Det betyder at vores It-medarbejder aftaler med forskellige medarbejdere, at deres PC-vaner gennemgås. Med fokus på læring og fremtidig indsats.
Derefter kan vi sandsynligvis få en retning på, hvad indsatsen fremover skal være.
I Botilbud Ebberød er der flg tegn på, at vi lykkes i arbejdet med digitalisering:
Bosteds App:
Der registreres på tablets og smartphones på stedet for udlevering. Der ses et fald i registreringer af Utilsigtede hændelser vedr. Medicin. Der bliver mere tid til beboerne, og der bruges mindre tid med at indberette.
FMK
Der ses færre fejl vedr. medicinordinationer, og derved øget borger sikkerhed ift. medicin.
Beboerne får det fulde udbytte af medicineringen.
Intranet/hjemmeside:
Strategiske indsatser kan ses præsenteret enkeltvis, og er dynamiske med løbende evaluering på Intranet og hjemmeside.
Datasikkerhed og vaneændringer.
Der ses lukkede døre til kontorer, når de er tomme. Der er logget af pc'er, når de ikke bruges.
Der kan ikke findes personfølsomt materiale på p-drev, mail, fællesdrev.
Acadre/Opus/Bosted benyttes legende let af alle med adgang.