Spring til indhold

Høsterkøb Sogn lukkes

Den stigende smitte betyder, at Rudersdal Kommune er pålagt at lukke Høsterkøb Sogn de kommende syv dage. Borgmester ærgrer sig.

Rudersdal Kommune er fra den 30. maj 2021 forpligtet til at lukke for fysisk fremmøde i Høsterkøb Sogn på blandt andet:

  • Grundskoler
  • SFO og klubtilbud
  • Ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner
  • Lokaler og lokaliteter hvor der udøves kulturaktiviteter
  • Lokaler hvor der udøves idræts-, fritids- eller foreningsaktiviteter.

Kravet om nedlukning omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud og skyldes, at sognet opfylder kriterierne for nedlukning. Det betyder blandt andet, at Rude Skov Skole, afdeling Høsterkøb lukker. Herudover lukker Høsterkøb Forsamlingshus, Høsterkøb Multibane og fodboldbanen.

Der bliver dog etableret nødpasning for 0.-4. klasser ved nedlukninger. Dagplejer, vuggestuer og børnehaver vil stadig være åbne. Det samme gælder butikker.

Borgmester ærgrer sig

Borgmester Jens Ive, Rudersdal Kommune, siger:

”Det er ærgerligt, at vi er nødt til at lukke skoler, fritidsordninger og kultur- og fritidsaktiviteter i Høsterkøb-området. Det er ikke mindst ærgerligt af hensyn til de mange skolebørn, som nu igen bliver sendt hjem. De har brug for at møde deres venner, og de har brug for en god og indholdsrig skoledag. Det er også ærgerligt for de mange familier, som nu igen skal til at omorganisere deres hverdag.”

Baggrunden for nedlukningen af Høsterkøb Sogn er den omdiskuterede automatiske model for lokal nedlukning, som betyder, at kommunen er forpligtet til at lukke grundskoler, SFO samt kultur og fritidsliv i sognet, hvis incidensen er over 600 pr. 100.000 indbyggere. Samtidig skal der være registreret flere end 20 smittede i de seneste syv dage, og positivprocenten skal være over tre. 

Smitteniveau højere end grænseværdier

Smitten har været stigende i Høsterkøb-området over de seneste dage. Incidensen for Høsterkøb Sogn er aktuelt (29. maj 2021) 695, mens der er 22 smittede og positivprocenten er 4,2. Høsterkøb Sogn er således over de fastsatte grænseværdier på alle tre kriterier, hvorfor sognet i henhold til den automatiske nedlukningsmodel, der er besluttet af Folketinget, skal nedlukkes. 

Jens Ive siger:

”Vi er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed for gennem målrettet kommunikationsindsats, smitteopsporing og styrket testning hurtigst muligt at få vendt udviklingen. Uanset alle gode indsatser kan vi dog tidligst genåbne fra fredag den 4. juni, fordi nedlukningen skal vare mindst syv dage.” 

Borgmesteren opfordrer endnu engang alle til at hjælpe med at vende udviklingen. Han siger:

”Det er vigtigt, at vi alle gør vores for at bryde smittekæderne og stoppe smitten – blandt andet ved i dagligdagen at respektere og overholde de generelle råd om afstand, håndhygiejne og have opmærksomhed på, hvem, hvor mange og hvor vi møder andre. Og så bør alle bruge mulighederne for at blive testet, så vi undgår yderligere nedlukninger.”

Mere information

Sogne i Rudersdal og restriktioner ved lokale nedlukninger

Test for COVID-19 (coronavirus)