Du kan orientere dig i kommunalbestyrelsens behandling af sagen, herunder hvordan de indkomne høringssvar er blevet behandlet, på www.rudersdal.dk under dagsordener eller via følgende link:
Med Tillæg 03 til Spildevandsplan 2017 ændres kloakeringsformen i områderne Holte, Dronninggård og Øverød fra fælleskloak til separatkloak.
Miljøvurdering
Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (miljøvurderingsloven). Se miljørapporten og sammenfattede redegørelse via følgende link:
På basis af høringssvar til forslaget, er tillægget vedtaget med de ændringer som fremgår af afsnit 1.2 i tillægget. Høringssvarene er samlet i en hvidbog, som kan findes via følgende link:
Efter miljøbeskyttelseslovens § 32, stk. 3 kan kommunalbestyrelsens vedtagelse af en spildevandsplan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Det vil sige, at du ikke kan påklage den endelige vedtagelse af Tillæg 03 til Spildevandsplan 2017.
I forhold til miljørapporten henvises der til § 48. stk. 4 i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). I henhold til denne bestemmelse kan kun retlige spørgsmål vedrørende afgørelsen påklages.
Klagen skal være indgivet inden fire uger fra den dag, afgørelsen er offentlig bekendtgjort på kommunens hjemmeside. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag. Du skal sende din klage senest d. 2. august 2021 kl. 23.59.
Klagen skal sendes til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagen skal indsendes elektronisk via nævnets digitale Klageportal, som findes på www.borger.dk og www.virk.dk.
Du skal i den forbindelse logge på - typisk ved brug af Nem-ID. Her kan du også læse mere om klagenævnets sagsbehandling.
Der opkræves klagegebyr i forbindelse med klage, som privatperson betales et gebyr på kr. 900, mens interesseorganisationer og virksomheder skal betale kr. 1.800 i gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Klagen sendes automatisk gennem Klageportalen til Kommunen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Kommunen i Klageportalen.
Du kan læse mere om klagemulighed, klageberettigede, klagefrister, indgivelse af klage m.m. i forbindelse med miljørapporten i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Du har mulighed for at indbringe afgørelsen for domstolene (søgsmål) eller efter omstændighederne for Folketingets Ombudsmand. Vær opmærksom på, at du ikke har krav på at få behandlet din klage ved ombudsmanden.
Hvad angår miljørapporten og Tillæg 03 kan disse afgørelser indbringes for domstolene indenfor en søgsmålsfrist på 6 måneder fra den dag, afgørelsen er meddelt jf. hhv. miljøvurderingslovens § 54 og miljøbeskyttelseslovens §101.