Økologi i børnehøjde
Den økologiske frokost er populær i kommunens børnehuse. Hvert andet år i maj skal alle forældre stemme om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution.

Sund mad - sunde børn
Der er grøntsagsgryde med linser til frokost eller måske cornflakesfisk med kold remouladesauce. Frokosten i kommunens daginstitutioner er sund og varieret. Kød fungerer som tilbehør, når der serveres varm mad, og måltiderne er over 90 pct økologiske.
Ved frokosten er børnene rollemodeller for hinanden, og den enes mod kan give den anden lyst til at smage nye ting. På den måde medvirker frokostordningen til, at børnene får lyst til at afprøve nye madtyper.
Læs mere om frokostordningen i denne folder:

Populær frokost
Frokostordningen tilbydes i alle børnehuse, og den er populær.
Hvert andet år stemmer forældrene om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution. Der har i år været afholdt afstemning i september. Valget træder i kræft til januar 2021.
Ingredienser
Til fire personer
- 1 hakket løg
- 1 revet gulerod
- 100 g revet selleri
- 100 g revet squash
- 2 spsk. olie
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 ds hakkede tomater
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. soltørrede tomater, blendet
- 4 dl røde linser
- Tørret basilikum, oregano og timian
- Salt og peber
- Honning eller sukker
Opskrift
Grøntsagsgryde med røde linser
Gør løg, gulerod, selleri og squash i stand og svits grøntsagerne i olie i tre minutter. Tilsæt hvidløg, linser, krydderier, hakkede tomater, soltørrede tomater og bouillon.
Lad retten simre i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Smag retten til med salt, peber og lidt honning eller sukker.
Ingredienser
Til fire personer
- 500 g torskefilet eller sej
- 2 dl let knuste cornflakes
- 50 g smør - smeltet
- ½ dl rasp
- 1 lille knust fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
Kold remouladesauce:
- 1½ dl ylette
- ½ dl creme fraiche 18 pct.
- 65 g blendet pickles
- Ca. 1 spsk. hakket persille
- Ca. 1 tsk. sukker
Tilbehør:
- 1 kg kogte kartofler
- 450 g groftrevne gulerødder
Opskrift:
Cornflakesfisk med remouladesauce
Fjern eventuelle ben fra fileterne og læg dem i et ovnfast fad.
Knus cornflakesene let og bland dem med smør, rasp, hvidløg og salt.
Fordel blandingen på fiskefileterne og steg dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.
Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen. Smag til med persille og sukker.
Server fisken med kold remouladesauce, kogte kartofler og groftrevne gulerødder.