Økologi i børnehøjde

Den økologiske frokost er populær i kommunens børnehuse. Hvert andet år i maj stemmer alle forældre om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution.

Frokostordning i Børneområdet.

Sund mad - sunde børn

Der er grøntsagsgryde med linser til frokost eller måske cornflakesfisk med kold remouladesauce. Frokosten i kommunens daginstitutioner er sund og varieret. Kød fungerer som tilbehør, når der serveres varm mad, og måltiderne er omkring 90 pct økologiske.

Ved frokosten er børnene rollemodeller for hinanden, og den enes mod kan give den anden lyst til at smage nye ting. På den måde medvirker frokostordningen til, at børnene får lyst til at afprøve nye madtyper.

Frokostordning i Børneområdet.

Populær frokost

Frokostordningen tilbydes i alle børnehuse, og den er populær.

Hvert andet år stemmer forældrene om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution. Næste gang der skal stemmes, er i maj 2020 og valget træder i kræft til januar 2021.

Fakta om frokostordningen

Sådan foregår afstemningen
Hvem laver maden?
Madkvalitet
Eksempler på maden
Fritagelse fra frokostordningen
Mad- og måltidspolitik

Ingredienser

Til fire personer

  • 1 hakket løg
  • 1 revet gulerod
  • 100 g revet selleri
  • 100 g revet squash
  • 2 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. soltørrede tomater, blendet
  • 4 dl røde linser
  • Tørret basilikum, oregano og timian
  • Salt og peber
  • Honning eller sukker

Opskrift
Grøntsagsgryde med røde linser

 

Gør løg, gulerod, selleri og squash i stand og svits grøntsagerne i olie i tre minutter. Tilsæt hvidløg, linser, krydderier, hakkede tomater, soltørrede tomater og bouillon.

Lad retten simre i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Smag retten til med salt, peber og lidt honning eller sukker.

 

 

 

 

 

Køkkenpersonalet i Rudersdal Kommunes daginstitutionskøkkener.

Vi laver maden

For personalet, der laver maden, er kvaliteten i højsædet. Maden produceres hver dag i 11 daginstitutionskøkkener, som udelukkende laver børnemad. Herfra køres den direkte ud til børnehusene.
 
Det er et fælles mål, at alle 11 køkkener har en økologiandel på over 90 pct. 

Ingredienser

Til fire personer

  • 500 g torskefilet eller sej
  • 2 dl let knuste cornflakes
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl rasp
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Kold remouladesauce:

  • 1½ dl ylette
  • ½ dl creme fraiche 18 pct.
  • 65 g blendet pickles
  • Ca. 1 spsk. hakket persille
  • Ca. 1 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler
  • 450 g groftrevne gulerødder

Opskrift:
Cornflakesfisk med remouladesauce

Fjern eventuelle ben fra fileterne og læg dem i et ovnfast fad.

Knus cornflakesene let og bland dem med smør, rasp, hvidløg og salt.

Fordel blandingen på fiskefileterne og steg dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.

Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen. Smag til med persille og sukker.

Server fisken med kold remouladesauce, kogte kartofler og groftrevne gulerødder.