Spring til indhold

Økologi i børnehøjde

Den økologiske frokost er populær i kommunens børnehuse. I september i år skal alle forældre stemme om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution.

Frokostordning i Børneområdet.

Sund mad - sunde børn

Der er grøntsagsgryde med linser til frokost eller måske cornflakesfisk med kold remouladesauce. Frokosten i kommunens daginstitutioner er sund og varieret. Kød fungerer som tilbehør, når der serveres varm mad, og måltiderne er over 90 pct økologiske.

Ved frokosten er børnene rollemodeller for hinanden, og den enes mod kan give den anden lyst til at smage nye ting. På den måde medvirker frokostordningen til, at børnene får lyst til at afprøve nye madtyper.

Frokostordning i Børneområdet.

Populær frokost

Frokostordningen tilbydes i alle børnehuse, og den er populær.

Hvert andet år stemmer forældrene om, hvorvidt de vil fravælge frokostordningen i deres institution. Grundet corona er afstemningen udskudt, hvorfor næste afstemning er i september 2020. Valget træder i kræft til januar 2021.

Fakta om frokostordningen

Sådan foregår afstemningen

Hvem laver maden?

Madkvalitet

Eksempler på maden

Fritagelse fra frokostordningen

Mad- og måltidspolitik

Ingredienser

Til fire personer

  • 1 hakket løg
  • 1 revet gulerod
  • 100 g revet selleri
  • 100 g revet squash
  • 2 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. soltørrede tomater, blendet
  • 4 dl røde linser
  • Tørret basilikum, oregano og timian
  • Salt og peber
  • Honning eller sukker

Opskrift
Grøntsagsgryde med røde linser

 

Gør løg, gulerod, selleri og squash i stand og svits grøntsagerne i olie i tre minutter. Tilsæt hvidløg, linser, krydderier, hakkede tomater, soltørrede tomater og bouillon.

Lad retten simre i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Smag retten til med salt, peber og lidt honning eller sukker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

Til fire personer

  • 500 g torskefilet eller sej
  • 2 dl let knuste cornflakes
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl rasp
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Kold remouladesauce:

  • 1½ dl ylette
  • ½ dl creme fraiche 18 pct.
  • 65 g blendet pickles
  • Ca. 1 spsk. hakket persille
  • Ca. 1 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler
  • 450 g groftrevne gulerødder

Opskrift:
Cornflakesfisk med remouladesauce

Fjern eventuelle ben fra fileterne og læg dem i et ovnfast fad.

Knus cornflakesene let og bland dem med smør, rasp, hvidløg og salt.

Fordel blandingen på fiskefileterne og steg dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.

Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen. Smag til med persille og sukker.

Server fisken med kold remouladesauce, kogte kartofler og groftrevne gulerødder.