Frivillighed for alle

I Rudersdal Kommune yder hundredevis af frivillige hver dag en formidabel indsats og gør dermed en forskel for andre borgere i kommunen. Har du selv tænkt på, om du skal være frivillig, kan du finde inspiration og gode råd her.

Der er mange eksempler på, hvordan man kan være frivillig - nogle former for frivillighed er mere kendte end andre. Der er fodboldtræneren, som træner miniputterne i fodboldklubben, der er tropføreren i spejderforeningen og der er de frivillige indsamlere ved forskellige årlige indsamlingsevents, som er enkeltpersoner, der melder sig hos de store organisationer. Men frivilligt arbejde kan være meget andet. 

Måske har du en særlig interesse, måske kan du godt lide at være social, vil styrke dit netværk eller måske er der en sag, du virkelig brænder for. Du kan både være frivillig som enkeltperson eller i en forening eller netværk. Læs mere og bliv inspireret her på siden, hvor du også kan læse om Fest for Frivilligheden, hvor vi giver alle kommunens frivillige et velfortjent skulderklap samt bl.a. uddeler Frivilligprisen. 

Hjemmeside for foreninger og frivillige i Rudersdal Kommune

Ny hjemmeside til foreninger og frivillige

Find alt om frivillighed og foreningsliv i Rudersdal Kommune på ny hjemmeside! For at skabe overblik og gøre det nemmere at finde netop det, du søger, har vi samlet alt relevant information for foreninger og frivillige i Rudersdal på denne nye side. Vi håber, at du vil tage godt imod og bruge den nye hjemmeside for foreninger og frivillige flittigt. Det er også her, du finder Rudersdal Kommunes portal for frivilligt arbejde, hvor du kan se alle opslåede frivilligjobs i Rudersdal og kontakte de frivillige foreninger, organisationer og kommunale institutioner, der har din interesse. Frivilligportalen er desuden der, du finder vej til at oprette et opslag, hvis du søger frivillige.

Hjemmesiden for foreninger og frivillige i Rudersdal​

Frivillige fortæller

Frivillighed er nærmest ubegrænset og kan være inden for et utal af emner. Herunder kan du møde nogle af kommunens frivillige, der aldersmæssigt strækker sig fra 17-83 år, og som arbejder med alt fra børn, computere og flygtninge til naturpleje og kultur.

Naturpleje i Vaserne

Strikketøj og generationsmøder

De sætter strøm til ungekulturen

Coding Pirates skaber grobund for IT-kreativitet

Flygtningetennis i Birkerød Tennisklub

 

Kontakt

Har du brug for inspiration eller hjælp til at finde lige det, du brænder for, kan du kontakte frivilligkonsulent i Rudersdal Kommune, Kristina Dyrlund på tlf. 46 11 56 20 eller via mail krdy@rudersdal.dk.

Se også 

Frivilligcentret

Foreningsregistret

3 trin: Sådan bliver du frivillig

1. Find først ud af, hvad du har lyst til - vil du beskæftige dig med idræt, kultur, det sociale område eller noget helt fjerde? Har du en særlig kompetence, du vil sætte i spil eller vil du lære noget nyt? Og hvor meget tid vil du lægge i det?

2. Overvej om du vil være frivillig i en etableret forening, netværk eller lignende, eller om du selv vil starte noget nyt op. (Vil du yde en indsats som enkeltperson, så læs mere længere nede på siden.)

3. Kontakt det sted, hvor du gerne vil være frivillig - hvis du stadig er i tvivl, kan du kontakte kommunens frivilligkonsulent eller Frivilligcentret (se boks til venstre).

 

 

 

 

 

 

Plakat frivilligfest 2018

Fest for Frivilligheden 2018

Er du frivillig på egen hånd eller i en forening?

Rudersdal Kommune afholder igen i år stor fest for kommunens frivillige, med musik, mad og oplæg. I år afholdes festen d. 28 september på Kulturcenter Mariehøj.

Borgmester Jens Ive uddeler årets Frivilligpris, Talentpris, Ungdomslederpris og Kulturpris.

I år er festen samme dag som Frivillig Fredag

Læs mere og reserver billet her:

Kom til årets Frivilligfest!

Vindere ved Fest for Frivilligheden 2016
Fest for Frivilligheden

Og vinderne blev...

Ved Fest for Frivilligheden 2017 blev der uddelt priser til borgerne i forskellige kategorier. 

Forrest fra venstre: Laura Evald, Ungdomslederprisen – Benjamin Graham, Kulturprisen – Jytte Pedersen fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen

2. række fra venstre: Søren Bidstrup, Idrætslederprisen – borgmester Jens Ive – Anne Bonné fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen

3. række fra venstre: Annette Munkedal fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen – Jakob Sandersen, far til Eva Sandersen, Talentprisen

4. række: Steen Christensen, formand for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen

Læs mere om, hvorfor de fik deres priser her:

‌Rudersdal fejrede de frivillige‌

Fra mig til dig
Frivillighed som enkeltperson

Fra mig til dig...

Der ikke nogen, der siger, at man skal være frivillig i en forening eller i en gruppe. Du kan også yde en frivillig indsats som enkeltperson eller i et netværk. Det er dig, der har lysten og ressourcerne, og dig, der bestemmer, hvor og hvordan de bruges bedst muligt.

Vi kalder det fra mig til dig-frivillighed, når du som individ yder en frivillig indsats. Måske samler du affald i skoven, når du alligevel er ude på din daglige motionstur, eller tilbyder din hjælp til dine medmennesker, fx til de nye på vejen, så de føler sig velkomne. Mig til dig-frivillighed kan også være faren, der vil lave et motionsløb for børn. Han har bare en god ide og et måske et netværk, han trækker på. Derudover kan kommunen hjælpe med lidt vejledning i forhold til ansøgninger og tilladelser.

Det er også fra mig til dig-frivillighed, når man i et uforpligtende netværk yder en indsats. Et eksempel på en netværksbasseret frivillig indsats er Venligboerne, hvor man er frivillig, når man føler, at man kan bidrage med noget.

Med andre ord, der er masser af muligheder for at være frivillig – også uden for foreningslivet og i de større og mindre organisationer. Frivillighed er noget vi giver til hinanden – og til os selv.

Har du brug for inspiration eller vejledning, så kontakt kommunens kultur- og frivilligkonsulent, Kristina dyrlund på tlf. 46 11 56 20 eller kontakt Frivilligcentret.

Frivilliglogo

Nyhedsbrev til foreninger og frivillige

Du kan modtage relevant information ved at abonnere på Rudersdal Kommunes nyhedsbrev for foreninger og frivillige, der udkommer ca. 10 gange årligt. Nyhedsbrevet indeholder både praktiske oplysninger, information om ansøgningsfrister m.m. samt inspiration og links til relevante artikler.

Du abonnerer ved at klikke her:

‌Tilmeld nyhedsbrev‌

Frivillighedspolitikken

Frivillighedspolitikken  - en politik om frivillighed og folkeoplysning

Frivillighedspolitikken er en politik, der rummer det brede frivillighedsperspektiv, det folkeoplysende, det frivillige sociale samt det kulturelle aspekt i forhold til frivillige kulturaktører. 

Frivillighedspolitikken i Rudersdal Kommune består foruden den overordnede værdipolitik, der indeholder værdierne for frivillighed, også af en hvidbog med relevant viden om frivillighedsområdet samt fire frivillighedstemaer, som beskriver de konkrete rammer og vilkår.

Du kan finde det hele her:

Frivillighedspolitikken

 

 

‌Rammer og vilkår‌ -  se under  Frivillighedspolitik