Cykelsti på Søndervangen i 2017

Søndervangen i Birkerød bliver allerede i år mere sikker for cyklister. Næste år følger cykelsti på Frydenlundsvej i Trørød.

Inden årets afslutning kan eleverne på Birkerød Gymnasium og andre, som hver dag færdes i trafikken, køre i skole på cykelsti ad Søndervangen.

Miljø- og Teknikudvalget har netop vedtaget, at arbejdet kan sættes i gang i år.

- Det er vigtigt for trafiksikkerheden og trygheden for de bløde trafikanter, at vi fortsætter med at udbygge vores cykelstinet. Vi tager først fat på Søndervangen i Birkerød, der oplever meget trafik til og fra Kongevejen, og i 2018 bliver det Frydenlundsvej mellem Trørødvej og Grisestien, fortæller Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Cykelsti på begge sider af vejen, smallere fortov

På Søndervangen anlægges cykelstien mellem Bistrupvej og Toftebakken, på begge sider af vejen. Det betyder, at en del af fortovet i den nordlige side, mellem Toftebakken og Søndervangen nr. 47 og 51, bliver nedlagt.

Resten af fortovet samt fortovet i den anden side, mod gymnasiet, indsnævres til 1,5 m.

På Frydenlundsvej mellem Trørødvej og Grisestien etableres 2,5 meter brede delte stier, og kørebanen indsnævres til seks meter.

- Skal vi have flere til at tage cyklen til skole, gymnasiet eller til og fra arbejde, er det vigtig med gode og sikre cykelstier. Det giver lidt færre biler på vejene og deraf mindre udledning af CO2, ligesom det naturligvis er sundere at cyklen frem for at tage bilen, understreger Court Møller.