Kultur for børn

Er du til kulturoplevelser for både små og større børn. Kulturtilbud i Rudersdal Kommune omfatter både teater, musik og kreative værksteder for hele familien.

Nyhedsbrev

Alt det for børn i Rudersdal!

Tilmeld dig nyhedsbrevet 'Oplev Rudersdal ...for børn', og få løbende info om arrangementer, aktiviteter og events for børn. Nyhedsbrevet sendes ud ca. 1 gang om måneden.

Tilmed mig!

Familiedage

Familiedage er hyggestunder med musik, fortælling og kreative workshops. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at bygge, forme de fineste ting, høre historier eller måske noget helt andet. Det er for børn, forældre og bedsteforældre.

Familiedagene foregår på udvalgte søndage. 

Køb billetter her: 

Skulptur - tur og værksted - afholdt 

Stine Michel og EventyrOrkestret - afholdt 

Krølle og Crokodilo  

 

 

Teaterforestillinger

Børn fra 1½- 6 år kan opleve fantastiske teaterforestillinger med højt humør, rim og remser og meget andet. Skal du med?

Billetter koster 30 kr. for daginstitutioner og private

Køb billet til:

Regnbuebillen (afholdt)

Stor, Større og Størst (afholdt)

Julemandens Jul

Rævejagten 

Hvem bestemmer

 

Udendørs aktiviteter for børn
Frisk luft

Leg, bevægelse og kultur

I Rudersdal findes der mange udendørs aktiviteter til børn, og flere af dem kombinerer bevægelse med kultur. Udover en række ‌legepladser‌, ‌skove og bålpladser‌, ‌skøjtesteder og kælkebakker‌, finder du også:

  • ‌TusindbenRuten‌, der ligger på og omkring ‌Mariehøj Naturlegeplads‌ i Gl. Holte. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø. Historien fortælles via plancher og en lille bog.
  • Lige i nærheden finder du også ‌Cykelmyggens Cykellegeplads‌ ved Trørødskolen. Det er et kreativt cykelbaneanlæg, hvor børn bl.a. kan køre stærkt på Egons spurtbane og cykle i cirkler på Dansemyggen Dagmars danseplads. Legepladsen, der skal styrke børns cykelevner, tager udgangspunkt i Flemming Quist Møllers børnebogsklassikere. 
  • ‌Eventyrskoven‌ i Nærum er et eventyrligt uderum for børn, hvor sanserne og fantasien kan slippes løs. I Eventyrskoven kan man blandt andre møde musiktrolde, kratheksen og elverfolk.

Se også temaet: På tur med familien

 

Skulpturpasset
Skulpturpas

Tag børnene med på skulpturjagt i Birkerød

I Birkerød bymidte står en masse spændende skulpturer, som vi dagligt går forbi, måske uden at se på dem og uden at tænke over, hvilke historier de gemmer på.

Ved at følge den røde tråd i børnenes eget Skulpturpas kommer I forbi 10 vidt forskellige skulpturer, der hver især fortæller sin helt egen historie. Skulpturpasset giver også gode ideer til opgaver, der kan løses undervejs.

Se på skulpturerne, rør ved dem og find detaljerne. Tænk på, hvordan de er blevet til, og hvad de er lavet af. Forestiller de noget, I kan genkende? Eller minder formen jer om noget helt andet?

På kortet først i Skulpturpasset kan I se, hvor I finder skulpturerne.

Skulpturpasset er udviklet af Kulturområdet i maj 2012 i forbindelse med afholdelse af Kulturens Motionsdag, og kan bruges hele året rundt.

I kan hente et gratis Skulpturpas på alle Rudersdal Bibliotekerne, på Birkerød Idrætscenter og på Kulturcenter Mariehøj. Det kan også downloades her:

Palle Pirat
Koncert

De små synger sammen-dag

Traditionen tro blev der afholdt  'De små synger sammen-dag', den sidste torsdag i oktober. Her kom børnehuse og private til koncert og fællessang. Koncerten er en del af Spil Dansk-dagen.

I 2018 kom Palle Pirat forbi og spillede. 

Kontakt

Har du spørgsmål, gode idéer, brug for en sparringspartner eller yderligere information, så kontakt: 

 

Børnekulturkonsulent

Helle Normand

Mail: hno@rudersdal.dk

Telefon: 46 11 56 19

Vision og mål for børnekulturområdet i Rudersdal Kommune 

- vi går ad stier, der endnu ikke er trådt, og vi samler små succeser til store oplevelser og unikke øjeblikke.

Med udgangspunkt i ovenstående vision for kulturområdet sætter vi børn og unge i centrum i det kulturelle liv. Vi præsenterer dem for et bredt udbud af oplevelser inden for kunst og kultur, fx gennem mødet med professionelle kunstnere i workshops, oplevelsesdage, events og større tværgående projekter.  

Mål:

  • At give børnene og de voksne fælles oplevelser.
  • At etablere rum, hvor børnene kan møde kunsten/kunstneren og give dem mulighed for "at skabe sig".
  • At skabe sammenhæng og forståelse for det enkelte barn i hverdagen gennem det kunstneriske/kulturelle møde.
  • At udvikle og afholde aktiviteterne i samarbejde med de lokale kulturinstitutioner, foreninger eller andre, hvor forholdene passer til aktiviteterne.
  • At give de voksne omkring børnene ny inspiration til, hvordan kunsten og kulturen kan indgå som et led i hverdagens aktiviteter.