Spring til indhold

Oplevelser for børn

Gå på opdagelse i oplevelser til de helt små, lidt større børn samt hele familien. Vi har samlet et udpluk af de mange oplevelser, der er i Rudersdal.

Nyhedsbrev

Alt det for børn i Rudersdal!

Tilmeld dig nyhedsbrevet 'Oplev Rudersdal ...for børn', og få løbende info om arrangementer, aktiviteter og events for børn. Nyhedsbrevet sendes ud ca. hver 14. dag.

Tilmeld mig!

Teater, koncerter og kreative stunder for familien

Hyggestunder med musik, fortælling og kreative workshops. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at bygge, forme de fineste ting, høre historier eller måske noget helt andet. Det er for børn, forældre og bedsteforældre.

Børneteater

Børneteater​

De små synger 

Hvert år samles daginstitutioner til 'De små synger sammen' på Birkerød Idrætscenter. 

Familiekoncerter 

Familiekoncerter er musik for hele familien i Reprisen. Hold øje med Oplev Rudersdal for næste koncert.

Oplev Rudersdal

Mantzius for BØRN 

Mantzius for BØRN sætter kreativitet, bevægelse, børnekultur og fællesskab i fokus. Det er en frivilligdrevet forening af forældre, som gerne vil skabe sjove, dejlige, udfordrende og anderledes oplevelser for børn og deres voksne. Se deres aktiviteter her: 
Mantzius for BØRN (Facebook)

 

Foto: bogreol
På biblioteket med mor og far

Aktiviteter på biblioteket

Ud over en masse skønne børnebøger, kan du finde mange aktiviteter for børn og deres voksne på bibliotekerne i Rudersdal. 

Rudersdal Bibliotekerne

Vil du med i biografen? 

Reprise Teatret i Holte byder på film til hele familien - fra babybio til børnefilmklub. Vidste du, at du også kan holde børnefødselsdage i biografen? Læs mere under For børn.  

Babybio

For børn

Musik sammen med mor eller far 

Vi synger, laver fagter og bevægelser og bruger alle mulige rekvisitter og rytmeinstrumenter til at lave musik med

Musik for de 0-5 årige
 

Foto: Badende baby
I vandet

Vandhunde og andre

Har du en vandhund derhjemme? Uanset om dit barn kunne tænke sig, at fejre sin fødselsdag i vand, eller vil du gerne vil lære dit barn at være tryg ved vand, så kan du det i kommunens to svømmehaller. Du kan læse mere her:

Børnefødselsdage ​

Babysvømning

Udendørs aktiviteter for børn
Frisk luft

Leg og bevægelse i naturen

I Rudersdal findes der mange udendørs aktiviteter til børn, og flere af dem kombinerer bevægelse med leg. Udover en række ‌legepladser‌, ‌skove og bålpladser‌, ‌skøjtesteder og kælkebakker‌, finder du også:

  • ‌TusindbenRuten‌, der ligger på og omkring ‌Mariehøj Naturlegeplads‌ i Gl. Holte. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø. Historien fortælles via plancher og en lille bog.
  • Lige i nærheden finder du også ‌Cykelmyggens Cykellegeplads‌ ved Trørødskolen. Det er et kreativt cykelbaneanlæg, hvor børn bl.a. kan køre stærkt på Egons spurtbane og cykle i cirkler på Dansemyggen Dagmars danseplads. Legepladsen, der skal styrke børns cykelevner, tager udgangspunkt i Flemming Quist Møllers børnebogsklassikere. 
  • ‌Eventyrskoven‌ i Nærum er et eventyrligt uderum for børn, hvor sanserne og fantasien kan slippes løs. I Eventyrskoven kan man blandt andre møde musiktrolde, kratheksen og elverfolk.
  • På skattejagt i naturen er en forenklet udgave af orienteringsløb for hele familien. 
  • Til tops i klatretårnet er for de større børn. Du kan låne klatretårnet på Rundforbi Idrætsanlæg.

Se også temaet: På tur med familien

Skulpturpasset
Skulpturpas

Tag børnene med på skulpturjagt i Birkerød

I Birkerød bymidte står en masse spændende skulpturer, som vi dagligt går forbi, måske uden at se på dem og uden at tænke over, hvilke historier de gemmer på.

Ved at følge den røde tråd i børnenes eget Skulpturpas kommer I forbi 10 vidt forskellige skulpturer, der hver især fortæller sin helt egen historie. Skulpturpasset giver også gode ideer til opgaver, der kan løses undervejs.

På kortet først i Skulpturpasset kan I se, hvor I finder skulpturerne.

I kan hente et gratis Skulpturpas på alle Rudersdal Bibliotekerne, på Birkerød Idrætscenter og på Kulturcenter Mariehøj.