Kultur for børn

I tillæg til de faste kulturtilbud, tilbydes der hver sæson et væld af kulturoplevelser for både små og større børn i Rudersdal Kommune. Sæsonens kulturtilbud omfatter både teater, musik og kreative værksteder for hele familien.

Udover faste helårstilbud som cykellegeplads, eventyrskov, børnebibliotek med meget mere tilbyder Rudersdal Kommune hvert år bl.a. teaterforestillinger, De små synger sammen-dag, Familiedage med kreative værksteder og Kamæleonkoncerter med professionelle bands. Så tag dine børn i hånden eller ring til bedsteforældrene, der er nok at give sig til!

Familiedage

Hvornår har I sidst sluppet telefoner og tablets og fordybet jer sammen? Børn og deres forældre og/eller bedsteforældre inviteres til en ny omgang Familiedage. Det er arrangementer med kreative værksteder, der giver børn og voksne mulighed for at hygge sig sammen om små, kreative sysler. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at bygge ’De vildeste vulkaner’, forme de fineste julemosaikker, høre historien om kartoflens oprindelse eller komme ’Til te hos prinsessen’.

Familiedagene foregår på udvalgte søndage kl. 11-14 på ‌Kulturcenter Mariehøj‌ i Gl. Holte. Det koster 30 kr. pr. person at deltage. 

Læs mere om de enkelte Familiedage ved at klikke på billederne nedenfor samt på Oplev Rudersdal, hvor du også kan købe billet.

 

Kamæleonkoncerter

Ved Kamæleonkoncerterne slipper vi musikken løs og garanterer høj kvalitet og medrivende rytmer – så ingen kan sidde stille. Kamæleonkoncerterne afholdes på udvalgte søndage i Reprise Teatret i Holte. Her kan børn fra 5 år og op med deres forældre bl.a. opleve 'Dansemyggens Odyssé' med Cocossa, 'Tidsrøver' med Poul Banks og Charlotte Halberg, 'Mer End Nok' med Frans Bak & Sønner og 'Klassisk møder Jazz' med De Tre Musikterer. 

Læs mere om de enkelte koncerter ved at klikke på billederne nedenfor og hos Reprise Teatret, hvor du også kan købe billetter, der koster 50 kr. person inkl. koncert og popcorn.  

 

Teaterforestillinger

Børn fra 1½- 6 år kan denne sæson opleve seks fantastiske teaterforestillinger, hvor de  bl.a. tages med på rejse gennem årstiderne med Teater du Milde Himmel, På OpdagElse med Else og Teater Hund. Der er også mulighed for besøg i Mustafas Kiosk, fyldt med højt humør og parykker samt saftige rim og remser. Teater De Røde Heste opfører 'Den sandfærdige beretning om de tre små grise' for de lidt større børn, og de allermindste børn kan opleve 'Små og store hemmeligheder' med Teater Gazart. Endelig kan børnene, sammen med den lille rødhætte, opleve Teater Grønnegades 'Historien om ikke at blive ædt'.

Se datoerne for forestillingerne ved at klikke på billederne nedenfor. Billetter koster 20 kr. og kan købes via Oplev Rudersdal.

 

 

Udendørs aktiviteter for børn
Frisk luft

Leg, bevægelse og kultur

I Rudersdal findes der mange udendørs aktiviteter til børn, og flere af dem kombinerer bevægelse med kultur. Udover en række ‌legepladser‌, ‌skove og bålpladser‌, ‌skøjtesteder og kælkebakker‌, finder du også:

  • ‌TusindbenRuten‌, der ligger på og omkring ‌Mariehøj Naturlegeplads‌ i Gl. Holte. Det er en vandretur på 1000 meter, hvor eventyret om Kong Tusindben lever i det høje græs, ved en gammel æbleplantage og en lille sø. Historien fortælles via plancher og en lille bog.
  • Lige i nærheden finder du også ‌Cykelmyggens Cykellegeplads‌ ved Trørødskolen. Det er et kreativt cykelbaneanlæg, hvor børn bl.a. kan køre stærkt på Egons spurtbane og cykle i cirkler på Dansemyggen Dagmars danseplads. Legepladsen, der skal styrke børns cykelevner, tager udgangspunkt i Flemming Quist Møllers børnebogsklassikere. 
  • ‌Eventyrskoven‌ i Nærum er et eventyrligt uderum for børn, hvor sanserne og fantasien kan slippes løs. I Eventyrskoven kan man blandt andre møde musiktrolde, kratheksen og elverfolk.

Se også temaet: På tur med familien

 

Skulpturpasset
Skulpturpas

Tag børnene med på skulpturjagt i Birkerød

I Birkerød bymidte står en masse spændende skulpturer, som vi dagligt går forbi, måske uden at se på dem og uden at tænke over, hvilke historier de gemmer på.

Ved at følge den røde tråd i børnenes eget Skulpturpas kommer I forbi 10 vidt forskellige skulpturer, der hver især fortæller sin helt egen historie. Skulpturpasset giver også gode ideer til opgaver, der kan løses undervejs.

Se på skulpturerne, rør ved dem og find detaljerne. Tænk på, hvordan de er blevet til, og hvad de er lavet af. Forestiller de noget, I kan genkende? Eller minder formen jer om noget helt andet?

På kortet først i Skulpturpasset kan I se, hvor I finder skulpturerne.

Skulpturpasset er udviklet af Kulturområdet i maj 2012 i forbindelse med afholdelse af Kulturens Motionsdag, og kan bruges hele året rundt.

I kan hente et gratis Skulpturpas på alle Rudersdal Bibliotekerne, på Birkerød Idrætscenter og på Kulturcenter Mariehøj. Det kan også downloades her:

Ann & Aberne
Koncert

De små synger sammen-dag

Traditionen tro afholdes der sidste torsdag i oktober 'De små synger sammen-dag', hvor både børnehuse og private kan komme til koncert og fællessang. Koncerten er en del af Spil Dansk-dagen.

Sidst blev koncerten afholdt d. 27.oktober 2016 i Birkerød Idrætscenter, og vi siger tak for en god koncert til Ann & Aberne. 

Følg med her på siden, hvor du snart kan læse, hvem der kommer til næste år.

Kontakt

Har du spørgsmål, gode idéer, brug for en sparringspartner eller yderligere information, så kontakt: 

 

Børnekulturkonsulent

Helle Normand

Mail: hno@rudersdal.dk

Telefon: 46 11 56 19

Vision og mål for børnekulturområdet i Rudersdal Kommune 

- vi går ad stier, der endnu ikke er trådt, og vi samler små succeser til store oplevelser og unikke øjeblikke.

Med udgangspunkt i ovenstående vision for kulturområdet sætter vi børn og unge i centrum i det kulturelle liv. Vi præsenterer dem for et bredt udbud af oplevelser inden for kunst og kultur, fx gennem mødet med professionelle kunstnere i workshops, oplevelsesdage, events og større tværgående projekter.  

Mål:

  • At give børnene og de voksne fælles oplevelser.
  • At etablere rum, hvor børnene kan møde kunsten/kunstneren og give dem mulighed for "at skabe sig".
  • At skabe sammenhæng og forståelse for det enkelte barn i hverdagen gennem det kunstneriske/kulturelle møde.
  • At udvikle og afholde aktiviteterne i samarbejde med de lokale kulturinstitutioner, foreninger eller andre, hvor forholdene passer til aktiviteterne.
  • At give de voksne omkring børnene ny inspiration til, hvordan kunsten og kulturen kan indgå som et led i hverdagens aktiviteter.