Spring til indhold

HVID JANUAR

HVID JANUAR er en årlig begivenhed, hvor Sundhedsstyrelsen opfordrer alle til at tage en pause fra alkohol. Idéen er at tage en længere periode uden alkohol, altså ingen vin, ingen øl og ingen spiritus i en måned. På den måde får du brudt vanen og vil måske også mærke en forskel på både energiniveauet, vægten og pengepungen.

 

Dekorativt kampagnebillede

Bryd vanen

For mange er alkohol blevet en vane - og for de fleste er det svært at lægge livsstilen om, hvis ikke man tager en beslutning og handler. Derfor er HVID JANUAR en god anledning for dig, der gerne vil drikke mindre – og leve lidt sundere. En måned helt uden alkohol sætter fokus på forbruget, du bliver mere bevidst om, hvor og hvornår genstande og tomme kalorier ryger ned. Det har for mange den positive effekt, at forbruget bliver lavere – også på længere sigt.

Stå på når det passer dig

Du kan stå på, når det passer dig. Du kan også tage en HVID uge, hvis du vil teste idéen af. Men du kan først forvente en effekt efter en længere periode. Skulle du falde i, starter du blot igen. Målet er en måned uden alkohol.

HVID JANUAR er også en god undskyldning...

HVID JANUAR handler om at bryde vanen, styrke din sundhed og selv styre dit liv i en kultur, hvor alkohol fylder meget. Den danske alkoholkultur kan være så stærk og gennemtrængende, at det ofte kræver en god undskyldning at slippe for alkohol. Her kan HVID JANUAR være en hjælp. Bare sig “Nej tak, jeg holder HVID JANUAR!”.

Dekorativt kampagnebillede
Dekorativt kampagnebillede

Vil du ændre dine vaner?

Har du brug for hjælp til at ændre alkoholvaner, så er det også altid muligt at kontakte Rudersdal kommunes Rusmiddelcenter

https://www.rudersdal.dk/rusmiddelbehandling