Spring til indhold

Grønne Besøg

Et Grønt Besøg er et gratis og uforpligtende tilbud fra Rudersdal Kommune til små og mellemstore lokale virksomheder, hvor vi kommer forbi jeres virksomhed i en halv til en hel time og ser på, om I har uudnyttede grønne potentialer. Vi kigger på, om I har mulighed for at sortere jeres affald mere optimalt, om I kan spare på jeres energiforbrug i virksomheden, og om der er uudnyttede ressourcer i jeres produktion. Alt sammen med det formål at se på, hvordan jeres virksomhed kan blive grønnere.

Det første grønne skridt 

Oftest skal der kun små forandringer og ændringer af vaner til, for at din virksomhed kan spare energi, blive mere bæredygtig eller sikre større genanvendelse af ressourcer fra jeres erhvervsaffald. På et Grønt Besøg hjælper vi jeres virksomhed med at se, hvor I selv kan starte, for at tage det første skridt til at blive grønnere. 

Bestil et Grønt Besøg

Få hjælp til at komme endnu længere med grøn omstilling i din forretning

Grønt Besøg er også en mulighed for at stille skarpt på, om I - i jeres virksomhed - kunne tænke jer og har potentialet til en mere omfattende grøn omstilling inden for energibesparelse, affaldshåndtering eller i forhold til at få en grøn forretningsplan.

Hvis I har ønsker om at arbejde mere indgående med grøn omstilling, kan Rudersdal Kommune facilitere muligheden for at være med i forskellige projekter, hvor I får gratis konsulenthjælp, råd og vejledning gennem et længerevarende projektforløb.

Hvorfor bestille et Grønt Besøg?

Hvorfor sige ja til eller bestille et Grønt Besøg? Nedenfor kan du se eksempler på, hvordan Grønne Besøg og de projekter, vi herigennem faciliterer mulighed for at være med i, har kickstartet den grønne omstilling hos lokale virksomheder. 

Vi tager på proaktive Grønne Besøg hos udvalgte brancher

Grønne Besøg er en del af Rudersdal Kommunes indsats for at skabe grøn omstilling i kommunen. Udover muligheden for at en virksomhed selv kan bestille et Grønt Besøg, tager vi derfor også løbende på proaktive Grønne Besøg hos udvalgte brancher.

Indtil videre har vi besøgt gartnerier og blomsterhandlere, lager- og engros virksomheder, restauranter og storkøkkener og detailhandlen. På de opsøgende Grønne Besøg i en udvalgt branche vejleder vi om affaldssortering og fortæller om muligheden for at energioptimere og deltage i ovenstående længerevarende  projekter.

Find inspiration hos lokale virksomheder

Bæredygtige vandløsningssystemer, biologisk sæbe istedet for pesticider og høje CRS-krav til leverandører. Find inspiration i lokale virksomheders arbejde med grøn omstilling.

MJK sælger bæredygtige vandstyringssystemer på fem kontinenter.  Læs mere om MJK.

Prologo sætter høje krav til deres leverandøre. De vil hellere være  logo-markedets udbyder af produkter fremstillet under ordentlige forhold, end markedets billigste leverandør. ‌Læs mere om Rudersdal Kommunes erhvervsudvalgs besøg hos Prologo.‌

Deichmann Planter tog imod Grønt Besøg for at få friske øjne på hvordan de bedst arbejder med affaldssortering og energioptimering.  Læs mere om Grønt Besøg hos Deichmann.

Chr. Hansen blev kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed i 2019. Vi besøgte dem for at høre, hvad der har givet dem hæderen, og hvilke råd de har til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at få en mere bæredygtig forretning.

‌Læs reportagen om Chr. Hansen‌

Rudersdal Kommune kan hjælpe med flere former for udviklingsforløb og støtte til lokale virksomheder. Læs mere via nedenstående links: