Bæredygtig Bundlinje 2.0

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en gratis mulighed for små og mellemstore virksomheder til at få en grønnere og mere bæredygtig forretning, gennem et projektforløb, hvor vidensinstitutioner, brancheorganisationer, konsulenter og rådgivere står klar til at hjælpe.

Bæredygtig Bundlinje 2.0

Få hjælp til at skabe en business case til en mere bæredygtig forretning

Projektet er primært rettet mod virksomheder indenfor byggebranchen (-tømrere, snedkere, murere, malere, anlægsarbejdere, samt små og mellemstore entrepriser og bygherrevirksomheder) og oplevelsesbranchen (hoteller, restauranter og cafeer), men alle virksomheder, der har mod på at arbejde med cirkulær økonomi og at få en bæredygtig bundlinje, er velkomne til at søge om deltagelse.  Det afgørende er,  at I er motiveret for en grøn og cirkulær forretningsudvikling og at I vil bidrage med et stort engagement, da I skal være klar på at lægge 60 til 150 timer i forløbet over de 9 til 12 måneder det varer. Det kræver også, at I åbner jeres dør for rådgivere og at I vil dele forbrugsdata for jeres virksomhed. 

 

Hvad får I ud af at deltage

I får adgang til netværk, viden og workshops (se aktuelle workshops nederst på denne side) , som giver jer mulighed for at trække på andre virksomheders erfaringer med at få certificeringer, miljømærkninger og bæredygtige forretningsmodeller op at køre. I får en screening og kortlægning af jeres potentialer for grøn og cirkulær omstilling i jeres forretning, med udgangspunkt i rådgivning fra erfarne konsulenter. I får en business case for jeres virksomhed, der giver jer et overblik over hvilke bæredygtige ændringer, der skal til for at få en bæredygtig bundlinje. Og I får mulighed for at udarbejde en handlingsplan, der gør jer i stand til at komme igang med arbejdet . Desuden har I mulighed for at søge støtte til implementering af tiltagene.

 

Vælg mellem to spor

Spor 1 er for virksomheder, der vil arbejde med én eller flere temaspecifikke grønne indsatser der kan optimere jeres nuværende forretningsmodel. Det kan for eksempel handle om at gøre logistikken grønnere, blive skarpere på miljøledelse, optimere emballage og reducere mængden af madspild.

Spor 2 er for virksomheder, der vil gå et skridt videre og sætte virksomhedens værdikæde under lup. Formålet på dette spor er at indfri de cirkulære potentialer i samarbejde med producenter, leverandører og kunder. DTU Circular Business Lab og rådgivere står klar til at hjælpe med at udvikle en ny og cirkulær forretningsmodel.

Læs mere om Bæredygtig Bundlinje 2.0​

Sådan ansøger I om at være med i Bæredygtig Bundlinje 2.0

For at søge om deltagelse til Bæredygtig Bundlinje 2.0 skal du tage kontakt til  Rudersdal Kommunes projektansvarlige Benedicte Torp Meiling på beto@rudersdal.dk eller Tilde Anker Worsøe på tiwo@rudersdal.dk. Giv kort beskrivelse af din virksomhed og dine bevæggrunde for at ville være med i projektet.  I kan også ringe på tlf.  46 11 24 22 eller tlf. 46 11 24 32, for at tage en indledende snak om din virksomheds mulighed for at deltage i projektet.

 

Kommende workshops og tilbud

dekorativt billede: fem årigt egetræ i skov
TILBUD

Gratis workshop: Forankring af grønne tiltag i virksomheden

Green is the New Black – Bæredygtighed er noget både kunder og medarbejdere i stigende grad har fokus på. Kom til gratis workshop den 4. marts 2020 og få inspiration til, hvordan I tiltrækker og fastholder både kunder og medarbejdere med grønne indsatser.

Gratis workshop: Forankring af grønne tiltag i virksomheden.

dekorativt billede: fem årigt egetræ i skov
Tilbud

Gratis Workshop: Miljøcertifikater og miljøledelse - få hjælp til at komme igang

Med miljøcertifikater som Svanemærket og EU-Blomsten, signalerer du til forbrugeren, at dit produkt lever op til skrappe miljøkrav. Men hvilke krav skal din virksomhed leve op til, få at I kan få certifikaterne, hvilke certifikater og standarder bør du stræbe efter at få, og hvordan kommer du igang? -Kom til gratis workshop og bliv inspireret. 

Tilbud: Gratis Workshop: Miljøcertifikater og miljøledelse - få hjælp til at komme igang

Foto af to skraldespande.
Tilbud

Bliv klogere på genbrug, genanvendelse og affald som en ressource

Har I styr på jeres affald? Måske har I usete ressourcer i jeres affald, der kan bruges af andre virksomheder. Jo bedre overblik I har over jeres affald, jo bedre er mulighederne for genbrug og genanvendelse - og for at I kan spare penge.  - Bliv inspireret og lær mere om affald, ressourcer  og genanvendelse i Bæredygtig Bundlinje 2.0's forløb om affald og ressourcer. Forløbet består af to workshops.

Tilbud: Bliv klogere på genbrug, genanvendelse og affald som en ressource

Studerende taler til tre personer i mødelokale
Tilbud

FÅ STUDERENDE TIL AT LAVE EN GRØN BUSINESSCASE PÅ DIN VIRKSOMHED

Skal din virksomhed have hjælp af fremtidens ingeniører, projektledere og miljøinnovatører? Tilmed din virksomhed Bæredygtig Bundlinje-projektet og få adgang til tilbud og workshops med inspiration til at opnå en grønnere forretning og mere bæredygtig bundlinje.

Tilbud: få en studerende til at lave en grøn businesscase på din virksomhed

 

Lokale virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 2.0

logo på stof
Prologo

Merchandise & textile branding virksomheden Prologo deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

Læs mere om Prologo​.

mekanisk komponent til røntgen
JJ X-Ray

JJ X-Ray, der indkøber komponenter til røntgenstråling, deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

Læs mere om JJ-X-Ray​

En del af Gate 21

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er at projekt under Gate 21. Gate 21 er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Greater Copenhagen, der arbejder for det fælles mål at accelerere den grønne omstilling og vækst. Gate 21 vision er at gøre Greater Copenhagen til il den førende region i verden for grøn omstilling og vækst.

Gå til Gate 21's hjemmeside​

Alle virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 2.0

logoer for virksomheder tilmeldt BB2

Rudersdal-virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 1.0

Læs mere om Kurhotel Skodsborg og Agnes Foods udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0 via nedenstående link. Se desuden flere cases via linket til Gate 21 casebank for Bæredygtig Bundlinje 1.0.

Læs mere om Kurhotel Skodsborgs udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0.‌  

‌Læs mere om Agnes Foods udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0.​‌

Gå til Gate21 casebank for Bæredygtig Bundlinje 1.0

Mere om Bæredygtig Bundlinje 2.0​

 

Grønne Besøg