Spring til indhold

Bæredygtig Bundlinje 2.0

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er en gratis mulighed for små og mellemstore virksomheder til at få en grønnere og mere bæredygtig forretning, gennem et projektforløb, hvor vidensinstitutioner, brancheorganisationer, konsulenter og rådgivere står klar til at hjælpe.

Bæredygtig Bundlinje 2.0

Få hjælp til at skabe en business case til en mere bæredygtig forretning

Projektet er primært rettet mod virksomheder indenfor byggebranchen (-tømrere, snedkere, murere, malere, anlægsarbejdere, samt små og mellemstore entrepriser og bygherrevirksomheder) og oplevelsesbranchen (hoteller, restauranter og cafeer), men alle virksomheder, der har mod på at arbejde med cirkulær økonomi og at få en bæredygtig bundlinje, er velkomne til at søge om deltagelse.

Det afgørende er,  at I er motiveret for en grøn og cirkulær forretningsudvikling og at I vil bidrage med et stort engagement, da I skal være klar på at lægge 60 til 150 timer i forløbet over de 9 til 12 måneder det varer. Det kræver også, at I åbner jeres dør for rådgivere, og at I vil dele forbrugsdata for jeres virksomhed.

Hvad får I ud af at deltage

I får adgang til netværk, viden og workshops (se aktuelle workshops nederst på denne side) , som giver jer mulighed for at trække på andre virksomheders erfaringer med at få certificeringer, miljømærkninger og bæredygtige forretningsmodeller op at køre.

I får en screening og kortlægning af jeres potentialer for grøn og cirkulær omstilling i jeres forretning, med udgangspunkt i rådgivning fra erfarne konsulenter. I får en business case for jeres virksomhed, der giver jer et overblik over hvilke bæredygtige ændringer, der skal til for at få en bæredygtig bundlinje.

Og I får mulighed for at udarbejde en handlingsplan, der gør jer i stand til at komme igang med arbejdet . Desuden har I mulighed for at søge støtte til implementering af tiltagene.Bæredygtig bundlinje 2.0 består af to spor. Spor 1 er for virksomheder, der vil arbejde med én eller flere temaspecifikke grønne indsatser der kan optimere jeres nuværende forretningsmodel. Spor 2 er for virksomheder, der vil gå et skridt videre og sætte virksomhedens værdikæde under lup

Vælg mellem to spor

Spor 1 er for virksomheder, der vil arbejde med én eller flere temaspecifikke grønne indsatser der kan optimere jeres nuværende forretningsmodel. Det kan for eksempel handle om at gøre logistikken grønnere, blive skarpere på miljøledelse, optimere emballage og reducere mængden af madspild.

Spor 2 er for virksomheder, der vil gå et skridt videre og sætte virksomhedens værdikæde under lup. Formålet på dette spor er at indfri de cirkulære potentialer i samarbejde med producenter, leverandører og kunder. DTU Circular Business Lab og rådgivere står klar til at hjælpe med at udvikle en ny og cirkulær forretningsmodel.

Læs mere om Bæredygtig Bundlinje 2.0​

Sådan ansøger I om at være med i Bæredygtig Bundlinje 2.0

Ønsker du at deltage i Bæredygtig Bundlinje 2.0 bedes du udfylde nedenstående korte ansøgningsformular online. Ønsker du at høre mere om projektet, er du meget velkommen til at kontakte projektleder i Rudersdal Kommune, Benedicte Torp Meiling via e-mail beto@rudersdal.dk eller tlf. 46 11 24 22.

Ansøgningsskema til Bæredygtig Bundlinje 2.0

Aktuelle workshops og tilbud

Loftsbelysning
Tilbud

Start med et gratis energitjek

Virksomheder, der deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0,kan uforpligtende starte med at blive screenet og få et gratis energitjek med særligt henblik på at identificere potentielle tiltag, der både kan give besparelser på bundlinjen og samtidig være et første skridt i en grøn omstillingsproces. Det kan både være i forhold til klimaskærm, varme, belysning, ventilation, solceller og -fangere, bålflåde, udstyr og procesenergi.

I projektet har vi to partnere, der står for energitjekkene; EnergiTjenesten og IFGO.

Start med et gratis energitjek

Studerende taler til tre personer i mødelokale
Tilbud

Få hjælp af studerende og praktikanter

Skal din virksomhed have hjælp af fremtidens ingeniører, projektledere og miljøinnovatører? Tilmed din virksomhed Bæredygtig Bundlinje-projektet og få adgang til tilbud og workshops med inspiration til at opnå en grønnere forretning og mere bæredygtig bundlinje.

Få hjælp af studerende og praktikanter

Lokale virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 2.0

logo på stof

Prologo

Merchandise & textile branding virksomheden Prologo deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

 

Prologo logo

Læs mere om Prologo​.

mekanisk komponent til røntgen

JJ X-Ray

JJ X-Ray, der udvikler komponenter til røntgenstråling, har i Bæredygtig Bundlinje 2.0 fået rådgivning inden for energi. Konkret er der fundet besparelsespotentialer i forhold til proces, ventilation, varme og belysning.

‌Læs mere om indsatsen hos JJ X-Ray.‌

JJ X-Ray logo

Læs mere om JJ X-Ray.

Metal til recycling

ERA Recycling

ERA Recycling, der arbejder med recycling af bl.a. restprodukter fra konservesdåseindustrien, deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

 

ERA Recycling logo

Læs mere om ERA Recycling​.

Limo Labels produktion

Limo Labels

Etiketproducenten Limo Labels deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

 

Limo Labels logo

Læs mere om Limo Labels​.

Flowering

Flowering

Blomsterforretningen Flowering deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

 

Flowering logo

Læs mere om Flowering​.

Color & Co

Color & Co

Gardinvirksomheden Color & Co deltager i Bæredygtig Bundlinje 2.0.

 

Læs mere om Color & Co​.

En del af Gate 21

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er at projekt under Gate 21. Gate 21 er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Greater Copenhagen, der arbejder for det fælles mål at accelerere den grønne omstilling og vækst. Gate 21 vision er at gøre Greater Copenhagen til il den førende region i verden for grøn omstilling og vækst.

Gå til Gate 21's hjemmeside​

Rudersdal-virksomheder i Bæredygtig Bundlinje 1.0

Læs mere om Kurhotel Skodsborg og Agnes Foods udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0 via nedenstående link. Se desuden flere cases via linket til Gate 21 casebank for Bæredygtig Bundlinje 1.0.

Læs mere om Kurhotel Skodsborgs udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0.‌  

‌Læs mere om Agnes Foods udbytte af at være med i Bæredygtig Bundlinje 1.0.​‌

Gå til Gate21 casebank for Bæredygtig Bundlinje 1.0

Mere om Bæredygtig Bundlinje 2.0​

 

Grønne Besøg